Bonniers kokbok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
671
Utgivningsdatum
2014-01-29
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Paulsson, Berit (förf.) / Klein, Fredrik (förf.) / Onnermark, Maud (förf.) / Ulmaja, Nina (form) / Bengtsson, Jan (foto) / Persson, Roland (foto)
Dimensioner
280 x 200 x 40 mm
Vikt
1846 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789174244120
Bonniers kokbok (inbunden)

Bonniers kokbok

(12 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-01-29

Slutsåld

I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap, både i recept och i otaliga tips och råd. Boken är 672 sidor lång, innehåller cirka 1750 recept, varav nära 250 är nya, och har ett hundratal nya inspirerande bilder.

Nya Bonniers kokbok består av 18 kapitel som inspirerar till matlagning. I det stora kapitlet om att bjuda till fest, nu omarbetat och indelat efter säsong för att spara både pengar och miljö, finns de nya tilltuggen, drinkarna, bufféerna och middagarna, men också en vägledning i det praktiska, vad som kan förberedas och hur mycket som går åt. För att ge ytterligare inspiration och underlätta framför allt vardagsmaten finns det i bokens början fyra register med lättlagat, vegetariskt, årstidsmat med säsongens råvaror och svenska klassiker.

Här finns de moderna rotfruktsrecepten, de fräscha salladerna och sopporna, det klassiska dillköttet, de utsökta fisk- och skaldjursgrytorna, sommarens grillning med såser och röror, de proffsiga surdegsbröden, de smarta brunchrecepten, smaker från alltifrån Medelhavet till Asien och inte minst efterrätterna som måltidernas pricken över i. Naturligtvis finns det också en massa fakta om tillagningstider, förvaring, hantering av råvaror och mycket mer.

Birgit Hemberg och Fredrik Eriksson är huvudredaktörer och Kristina Valentin från tidningen Allt om Mat har provlagat alla nya recept, så man kan tryggt förlita sig på att de fungerar.

De som har bidragit med recept, kunskap, matglädje och idéer är:

Anna BergenströmMonica EisenmanLisa Eisenman FriskFredrik ErikssonJan HedhBirgit HembergElisabeth JohanssonStefan KarlssonFredrik KleinÖrjan KleinGert KlötzkeHåkan LarssonJens LinderPeter LindgrenMichell OlaussonMaud OnnemarkBerit Paulsson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Bonniers kokbok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. utmärkt bas- och förstakokbok
  Boel Gehlin, 2 april 2015

  Barnbarnen som nu börja flytta hemifrån blir välutrustade med denna! Såväl standardmat som lite mer exotiska rätter att stila med.

 2. Matglädje
  Lena Salwén, 29 maj 2014

  Nu har jag äntligen hittat en bra baskokbok skriven av Sveriges elit i kokkonst!
  Vackra bilder och luftig text, bara att börja botanisera!

 3. bra till sig själv eller gåva
  Monica, 22 maj 2014

  Detta är en bra bok med tanke på alla bra recept på mat och drinkar både alkohol och alkoholfria altenativ. Även viktiga fakta om livsmedel tillagning och förvaring.

 4. Bonniers kokbok
  Thomas Schüler, 1 april 2014

  Djuplodande ganska modern kokbok från Bonniers. Jämfört med den jag köpte 1982 är den helt annorlunda:
  Fler skribenter, häftigare mat och ännu bättre layout. Rekommenderas!

 5. Bästa grundkokboken!
  MatMamman, 31 mars 2014

  Har en utgåva från 2010 själv och är mycket nöjd med den, gav därför den senaste upplagan till min son i utflyttningspresent. Här finns grunderna som man så väl behöver som ung, men även inspiration till mamman och pappan som är kvar hemma i boet! Antingen för att locka hem barnen då & då på familjemiddag eller när vi ska äta 2sam middag som bara behöver tillfredsställa våra egna smaklökar efter många års familjemat.

Visa alla 5 recensioner