Vinterfåglar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
343
Utgivningsdatum
2015-12-08
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Lyth, Annika (form) / Jonsson, Lars (form)
Illustratör/Fotograf
Lars Jonsson
Dimensioner
235 x 175 x 30 mm
Vikt
1040 g
SAB
Ugg
ISBN
9789174244489
Vinterfåglar (inbunden)

Vinterfåglar

(73 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-12-08
319
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Fågelfröer, talgbollar och foderautomater. Många är vi som matar fåglar på vintern, det är faktiskt en mer utbredd sysselsättning än vad man kanske i förstone tror. Uppskattningsvis är det en halv miljon svenska hushåll som på något sätt utfodrar fåglar under vinterhalvåret. Det här är en bok om våra vanligaste vinterfåglar, det vill säga de fåglar som finns i vår närhet under de kallare månaderna. Det är på vintern som fåglarna blir mer synliga och söker sig närmare oss människor för att söka efter föda i våra trädgårdar. Arterna är få och låter sig beskådas på nära håll, gärna från köksfönstret eller favoritfåtöljen vid brasan. För det är i mötet man lär känna fåglar och deras beteende och särdrag. Så upplever i alla fall konstnären, författaren och ornitologen Lars Jonsson det. Och här får vi möta alla de vanliga arter som flockas kring fågelbordet. Uppkäftiga blåmesar och tjattrande pilfinkar, riviga nötväckor som sprätter fågelfrö omkring sig. Eller den alldagliga grönfinken som finns där men inte gör så stort väsen av sig. Alla är de småfåglar som alla flyr fältet då en sparvhök drar igenom trädgården. I Vinterfåglar skildrar fågelkonstnären Lars Jonsson i text och fantastiska akvareller fyrtio vanliga arter, alla i en personligt hållen stil. Även om man med boken givetvis lär sig identifiera fåglarna så handlar det i lika hög grad att berätta om dem på ett sätt där fältbestämning samsas med kulturhistoria och personliga iakttagelser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vinterfåglar
 2. +
 3. Cat power : kattens läkande kraft

De som köpt den här boken har ofta också köpt Cat power : kattens läkande kraft av Carina Nunstedt, Ulrica Norberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Vinterfåglar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vackra bilder, kunskapsberikande.
  Ingrid Nettervik, 3 september 2020

  Så vackra bilder. Skicklig konstnär. Ger viktig kunskap om våra vintervänner. En bok att ha liggande framme och ofta titta i.

 2. Vinterfåglar
  Anna Birgitta (Dalarna), 1 juli 2019

  Har tyvärr inte tagit mig tid att läsa boken än, men har inte kunnat låta bli att titta på bilderna. De är verkligen helt underbara så det bådar gott inför läsningen.

 3. Underbar!

  En underbart vacker bok, Lars Jonsson gör mig aldrig besviken när det gäller de fina teckningarna.Det som var nytt för mig var att han dessutom besitter en så djup kunskap om fåglarna!

 4. Favorit
  Mia, 1 april 2016

  Mycket trevlig och lärorik bok. Texterna är toppen och Lars Jonssons bilder är bland de bästa man kan se! Det här är en bok alla fågelintresserade kan ha stor glädje av och jag vill verkligen rekommendera den!

 5. Vinterfåglar
  Catharina Blomberg, 29 februari 2016

  Innehåller fina, detaljerade teckningar och intressant läsning om olika fågelarter och individer. Kan varmt rekommenderas och den är också mycket prisvärd!

 6. Utmärkt för att skapa fågelintresse!
  Åke Heed, 11 februari 2016

  Gedigen bok med högkvalitativa, vackra fågelakvareller och lärorik, lagom lång text till varje fågel.
  Mycket bra att begränsa till de fyrtio fåglar som vi har en chans att se på nära håll vid fågelbordet, utan kikare. Kan verkligen bli en lyckad ingång till att väcka upp ett fågelintresse för t.ex. barn och föräldrar ihop. En vacker och lärorik gåva, till sig själv eller till någon annan!

 7. Vinterfåglar
  Inger, 9 februari 2016

  En fantastiskt fin bok gäller både text och bilder ! Har gett bort en bok till min kusin och hon tycker också att boken är väldigt fin !

 8. Fågelbok för finlirare
  Göran Birger Nordin, 5 februari 2016

  Makalösa bilder och intressant kuriosa om våra vanligaste vinterfåglar.
  En guldgruva för akvarellister med författarens beskrivningar av fåglarnas färger och variationer.
  För min del, jag som bara tycker om fåglar men inte målar, blir de färgbeskrivande delarna av texten lite "för mycket".

 9. Jättebra bok även för en mångårig fågelvän
  Märta o Per-Åke, 21 januari 2016

  Jättefina och tydliga teckningar. Målande beskrivningar hur man kan tyda fåglarnas kön och ålder där skillnaden är svår att observera för den oinvigde. Vi har boken som uppslagsbok vid köksfönstret där fågelmatarna står alldeles utanför. Rekommenderas starkt.

 10. Imponerande kunskap
  Britt-Marie , 18 januari 2016

  Med boken Vinterfåglar bjuder Lars Jonsson läsaren både på stor kunskap om fåglars beteende och detaljrika beskrivningar av utseendemässiga särdrag. Genom hans skildringar i ord och bild växer intresset för våra vanliga fågelbordsgäster. En välkommen bok för icke-ornitologer.

 11. Mycket prisvärd
  goran37, 18 januari 2016

  Perfekt bok för den intresserade icke experten. Ett måste för alla med fågelbord eller alla som skaffar sådant efter att ha bläddrat i boken!

 12. Vacker bok
  Barbro Thulin, 14 januari 2016

  Hade tänkt ge bort boken i julklapp men ångrade mig och gav den till mig själv så nu studerar jag fåglar varje dag. Unna er denna bok.

 13. Lars Johnsson Vinterfåglar
  Maj-Britt Johansson, 12 januari 2016

  En fantastisk vacker och välskriven bok som jag verkligen varmt
  Kan rekommendera. Och så vackra teckningar av fåglarna
  och lite hur han går tillväga när han målar.

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Lars Jonsson