Lisa på landet : maten och livet på gamla prästgården (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2015-03-17
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form) / Carlsson, Magnus (foto)
Dimensioner
246 x 201 x 25 mm
Vikt
876 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789174244595
Lisa på landet : maten och livet på gamla prästgården (inbunden)

Lisa på landet : maten och livet på gamla prästgården

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2015-03-17

Slutsåld

Om att laga och äta den bästa maten. Om att leva sin dröm. En tjuvkik in i en matgalen författares liv.Följ med hem till påhittiga Lisa och hennes kök i den gamla prästgården. Ett kök där hon inspireras av allt runt omkring i byn men även resorna hon gör. Ägg, björnbär, höns, lokala grönsaker, ost och nöt- och lammkött möter smaker från Mexico, USA, Italien, Japan och så vidare - svensk landsort möter den stora världen.Det här är en kokbok men den bjuder på så mycket mer - en inblick i ett hektiskt och sprudlande liv med renovering, matlagning, odling, tv-inspelningar, familjeliv, djur, (några vedermödor) och en minst sagt aktiv stenugnspizzeria som Lisa driver tillsammans med sin man. På den gamla prästgården kan vad som helst hända och här får du ta del av mängder av enkel, rustik och fantasifull mat, men även kunskap och inspiration: bästa pizzasåsen, hur man nackar en höna, gör eget bacon, kärnar smör, gör egen ricotta. Drömmen som så många har om livet på landet bland likasinnade grannar, drömmen om att leva mitt i det närodlade, om att driva krog, om att ha djur. Kort sagt - drömmen om frihet och världens bästa och godaste mat.Recept: HönshusetFårhagen (och andra djur)Prostens pizzaGrillenKöksträdgårdenGrannfestenFrukt & bärBikupornaSädesfältenHavet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lisa på landet : maten och livet på gamla prästgården. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inga krusiduller utan rakt på sak
    Thérèse T, 26 maj 2015

    Gillar speciellt avsnittet där hon beskriver hur man slaktar en tupp/höna... Hmmm.. undrar om jag själv skulle kunna slakta en höna, jag som drömmer om egna höns?

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lisa Lemke