100 svenska dialekter (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2019-11-01
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Lilja, Per (form) / Persson, Karl-Johan (foto)
Dimensioner
286 x 277 x 30 mm
Vikt
1610 g
SAB
Fc.04
ISBN
9789174244656
100 svenska dialekter (inbunden)

100 svenska dialekter

(45 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-11-01
429
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
100 svenska dialekter Kan levereras innan julafton
Hur låter skånska? Varför låter göteborgare goa och glada? Varför finns det över huvud taget dialekter? Och varför säger man i vissa delar av Sverige ett apelsin, när det borde heta en apelsin. Fredrik Lindströms 100 svenska dialekter är boken som tar dig med på en fängslande dialektresa, genom hela Sverige, från sydligaste Skåne via nordligaste Norrland till den svenska som pratas i Finland i dag. Med boken kommer en ljudmodul som gör det möjligt att höra på hur en dialekt låter samtidigt som man läser om den. De hundra ljudproven ger läsaren en fascinerande upplevelse om hur olika det kan låta runtom i dagens Sverige. Boken är den första i sitt slag. Aldrig har det tidigare funnits en dialektbok som kan man både läsa och lyssna på!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. 100 svenska dialekter
 2. +
 3. Copyboken : gör läsare till kunder, förvandla ord till pengar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Copyboken : gör läsare till kunder, förvandla o... av Mattias Åkerberg (häftad).

Köp båda 2 för 728 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av 100 svenska dialekter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Göteborgska
  Eva Hendén i Göteborg (Göteborg), 11 november 2021

  Jag tyckte när jag lyssnade på bl.a göteborgskan att jag inte kände igen mig helt och hållet. Örgryte-pratet var bäst. Värmländska fick godkänt. Som helhet tycker jag boken var medelmåttig,inte mer!

 2. Underhållande till alla språkentusiaster!
  Brita, 16 september 2020

  En perfekt present till personer som gillar språk och dialekter! Ett stort plus att boken även presenterar dialekter från svenskfinland!

 3. Lättsam och underhållande
  Anni, 5 januari 2020

  Mycket underhållande! Lindström skriver populärvetenskapligt och har man ingående kunskaper i ämnet så har man kanske vissa invändningar, men med realistiska förväntningar så tycker jag nog ändå att den håller måttet.
  Det tycks ha varit problem med ljudinställningen och ljudkvaliteten i vissa exemplar. Jag råkade ut för detta, men fick då utan problem byta till ett felfritt exemplar, så nu kan jag lyssna utan att få ont i öronen.

 4. Ljudet

  Kanske lire högt o vasst ljud men det kanske man kan justera. Gav bort den i julklapp så den demo spelades bara

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Fredrik Lindström