Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2015-05-19
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Petterson, Joachim (form) / Persson, Roland (foto)
Illustratör/Fotograf
Sara Petterson
Dimensioner
245 x 175 x 20 mm
Vikt
734 g
SAB
Qdfk
ISBN
9789174244960
Bisyssla : Bin, biodling och biprodukter (inbunden)

Bisyssla : Bin, biodling och biprodukter

(35 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-05-19
273
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bisyssla : Bin, biodling och biprodukter Kan levereras innan julafton
Bina är människans bästa vänner. Flitigt pollinerar de våra odlingar och trädgårdar och utför ett livsnödvändigt arbete som vi inte klarar oss utan. Men bina får det allt svårare i den värld de delar med oss. Vad kan vi göra?

Vi kan bjuda in dem till våra trädgårdar! Det finns många biarter och alla är det ute efter nektar som vi kan ge dem genom att odla rätt sorts blommor. Eller varför inte ta steget och bli biodlare och skaffa några kupor? Då gör du din trädgård, ja, hela omgivningen en tjänst. Som belöning ramas året in av trevliga bisysslor och varje år kan du skörda kilovis med honung att ha till matlagning, te, bakning och kanske någon salva.

I Bisyssla skriver Joachim Petterson om hur man tar hand om bin, om biodlaråret och de sociala binas liv i kuporna. För sju år sedan ställde han upp sina första kupor i sin alldeles vanliga villaträdgård i en förort till Stockholm. Då var han nybörjare med ett stort intresse för bin, väckt av en stark familjetradition att hålla bin i trädgården. Idag är han en erfaren biodlare som vet vad man behöver för att starta ett bisamhälle och hur man får bina att trivas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bisyssla : Bin, biodling och biprodukter
 2. +
 3. Handbok i naturlig biodling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok i naturlig biodling av Anette Dieng, Peter Schneider Vingesköld (häftad).

Köp båda 2 för 503 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Bisyssla : Bin, biodling och biprodukter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jag vill verkligen ha bikupor...
  Creativitet, 23 augusti 2021

  ...och längtan blir bara större efter att ha läst denna bok. Den är vacker och välformulerad. Jag kan varmt rekommendera den till den som, liksom jag, står i startgroparna att skaffa bikupor....

 2. Jättefin bok
  Brudberget, 25 juli 2017

  Tydlig bok med vackra bilder och illustrationer. Texten är lätt att förstå och hänga med i. Den är så vacker hela boken att den får ligga framme så att alla kan bläddra i den.

 3. Biodling/Nybörjare
  Roger, 24 oktober 2016

  En perfekt bok för nybörjaren.
  Lättläst och väldigt många trevliga bilder som verkligen visar hur det är att ha en bikupa.
  Nästa känns som man står vid kupan.
  En fempoängare utan tvekan.

 4. Bra informativ bok om en viktig syssla.
  Kenneth Wiberg, 23 september 2015

  Bra, informativ. Ger en möjlighet till att våga bisyssla. Dock så kan det bli luckor då beskrivning ibland tar upp begrepp som angivits långt tidigare. Helhetsintrycket bra.

 5. Läsvärd bok
  Mikaela Strid, 2 september 2015

  En bra och lärorik bok och om man inte redan är intresserad av att skaffa bin, så inspireras man att göra det efter den här boken.

 6. Skapar intresse
  Christer Edling, 10 augusti 2015

  Intresseväckande och välstrukturerad nybörjarbok. Välskriven och fantastisk layout. Trevlig och lättläst, kommer nog att värva nya biodlare. Fina foton och andra illustrationer.

 7. Nybörjarbok
  BERTIL JOHANSSON, 15 juni 2015

  Nybörjarbok för biintresserade. Boken är mycket elementär. Kan läsas av den som inte har någon djupare kunskap om biodling och honung.

Visa alla 7 recensioner