Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2016-09-13
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Hedengren, Pompe (form)
Dimensioner
288 x 205 x 25 mm
Vikt
1369 g
SAB
Ikz Lindarw, Christer
ISBN
9789174245332
Christer Lindarw : this is my life (inbunden)

Christer Lindarw : this is my life

(22 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-09-13

Slutsåld

I mer än fyrtio år har Christer Lindarw varit After Darks lysande stjärna på den svenska showhimlen. I sina memoarer skildrar han uppväxten iEskilstuna med en ensamstående mor, hur hon stöttade honom i allt han ville göra: rita, sy sina egna kläder, sjunga och spela teater. Redan i slutet av 1970-talet visades After Darks shower på teve, och de fick tidigt en stor och bred publik. Christer Lindarw och hans artister tog indragshow på den svenska scenen, utan att själva riktigt veta vad det var.

Svenska folket lärde sig älska deras glamour och klädprakt, deras överraskningar och parodier på svenska artister. I de rikt illustrerade memoarerna tar han med läsaren bakom kulisserna. Han berättar också om de svåra åren på 1980-talet, då flera av hans vänner och kollegor dog i aids. »Det är först på senare år som jag har kunnat släppa fram sorgen«, säger han.

»Mamma och jag bodde i ett rum och kokskåp, där vi hade möblerat med bäddsoffa, ett matbord och en bokhylla. Vi hade bara toalett, ingen dusch, inget badrum och gick till mormor och morfar när vi skulle bada. Som barn förstod jag inte riktigt hur knapert vi hade det. För mig var vårt liv lyxigt. Jag tyckte att jag fick allt jag ville ha, att vi hade det bra. Och mamma stöttade mig i allt.«

Christer Lindarw har tilldelats Eskilstuna-Kurirens kulturpris 2016. Prissumman är 40.000 kronor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Christer Lindarw : this is my life. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant
  Kaffeläsaren, 15 februari 2017

  Det var intressant att höra om hans uppväxt och alla åren med After Dark. Christer hade en mkt trevlig röst att lyssna till.

 2. After Dark
  eva sehlin, 24 december 2016

  Jag tyckte mycket om denna bok. Ett tidsdokument. Jag är glad att den blev skriven. Viktig bok för unga.
  Tack för att du delade med dig.

 3. Inga överraskningar
  Anders Göran Greko, 3 oktober 2016

  En bra bok om en av sveriges största entertainers, men inga direkt överraskningar...underhållande bok i höstmörkret dock tycker jag ändå

 4. Spännande!
  Pelle Hansson, 4 september 2016

  Tyckte om denna! Christer har onekligen ett ovanligt liv som många (de flesta) av oss andra inte riktigt lever själva, så det var riktigt spänannde att få ta del av denna, ofta ganska personliga, skildring av hans uppväxt och karriär.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna