Ägodela : köp mindre - få tillgång till mer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Serie
Svenska naturskyddsföreningens årsbok (del 107)
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2015-11-17
Förlag
Bonnier Fakta
Dimensioner
250 x 175 x 25 mm
Vikt
664 g
SAB
Qblbmd
ISBN
9789174245387
Ägodela : köp mindre - få tillgång till mer (inbunden)

Ägodela : köp mindre - få tillgång till mer

Inbunden Svenska, 2015-11-17

Slutsåld

"Det är inte borrmaskinen vi vill ha utan hålet." Det är kanske det mest klassiska exemplet för att förklara idén bakom "kollaborativ konsumtion". Grundprincipen är att det är tillgången som är det väsentliga, inte själva ägandet.

Vi går från privat ägande till att dela på tillgångar, från gågatan till internet. Vi lånar, byter, hyr, köper second-hand och delar istället för att köpa nytt - och sparar på så sätt på miljön, samtidigt som vi bygger upp förtroende och gemenskap.

Det är i alla fall idén. De sociala nätverken har tagit delandet till en helt ny skala, och vi ser både stora företag och sociala rörelser växa fram över Europa.

Årets bok från Naturskyddsföreningen tar tempen på den trend som kallats allt ifrån "peer-to-peer-samhället" till "delandets ekonomi". Eller som vi föredrar att kalla det: att ägodela.

Är denna konsumentrevolution miljövänlig? Hur tar vi vara på den potential som finns? Och vad ska man tänka på när man börjar ägodela?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Naturskyddsföreningen

  • Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv

    Johanna Stål, Naturskyddsföreningen

    Klimatångesten sprider sig bland allt fler människor. Frågan om vår planets framtid kan kännas överväldigande stor och obehaglig. Finns det egentligen något man kan göra som enskild individ? Ja, massor! Det får vi lära oss i den här boken som är N...