Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2018-02-02
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
277 x 207 x 40 mm
Vikt
1600 g
SAB
Pp
ISBN
9789174246087

Bevare mig väl! : fem fall för byggnadsvård

(10 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-02-02
432
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur gick det till när en förfallen lada, ett övergivet torp, en sönderrenoverad herrgård, ett obeboeligt militärboställe och en illaluktande lägenhet i stan fick nytt liv och sin själ tillbaka? Var började man? Hur visste man var man skulle leta? Och vad hoppade man över?
Göran Gudmundssons nya stora bok är en guldgruva för alla som älskar gamla hus med tradition och känsla. Här berättar han historien om fem genomgripande renoveringsprojekt med vitt skilda förutsättningar. Med stor sakkunskap beskriver han hela processen - före, under och efter - och visar i detalj hur man går till väga för att hitta spåren av det gamla, leta renoveringsmaterial, färgsätta och tapetsera. Och inte minst hur man kan förhålla sig till de olika vägval som finns. För hur ska man egentligen tänka om originalfärger och gamla byggmaterial - om man också ska bo i huset? Finns det rätt eller fel?
"Många tror att byggnadsvård inte är något för dem. Det vill jag ändra på. Jag vill visa att ALLA - inte bara ägare av gamla hus utan också de som har en äldre lägenhet, som vill bygga om en övergiven ekonomibyggnad till fritidshus eller bara är allmänt miljö- och återvinningsintresserade - kan hitta inspiration i det gamla sättet att bygga och inreda. För väljer man att bygga nytt med gamla metoder och med begagnat material får man dessutom själen på köpet."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bevare mig väl! : fem fall för byggnadsvård
  2. +
  3. Byggnadsvård : fönster och dörrar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Byggnadsvård : fönster och dörrar av Erika Åberg (inbunden).

Köp båda 2 för 681 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bevare mig väl! : fem fall för byggnadsvård. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En njutning att läsa.
    EvaGabrielle, 1 mars 2018

    Oavsett om man har ett eget gammalt hus att ta hand om eller inte, är det här en bok för alla intresserade. Den är lättförståelig även på mer komplicerade delar och själv har jag redan fått svar på flera funderingar jag haft. Sen är historien ikring de olika objekten verkligt läsvärda!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Göran Gudmundsson