Vildmark : en överlevnadshandbok i nordliga skogar (kartonnage)
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2017-09-12
Förlag
Bonnier Fakta
Översättare
Roger Isberg
Originaltitel
Out on the Land
Dimensioner
205 x 280 x 35 mm
Vikt
1653 g
SAB
Rbo
ISBN
9789174246278
Vildmark : en överlevnadshandbok i nordliga skogar (kartonnage)

Vildmark : en överlevnadshandbok i nordliga skogar

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
Kartonnage Svenska, 2017-09-12
199 249 Du sparar 50 kr!
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Hur överlever man i vildmarken? Hur gör man upp eld på bästa sätt? Vad bör man ha med sig på en långfärd? Hur skyddar man sig från kyla och snö?

I Vildmark - en överlevnadshandbok i nordliga skogar får du svar på alla frågor, oavsett om du har tänkt dig en kortare sommartur eller en långfärd i den bistraste vinter på tajgan, barrskogsbältet som sträcker över Skandinavien, Ryssland och Nordamerika. Du får tips på vilka kläder och vilken utrustning som lämpar sig bäst, hur du enkelt fixar en tillfällig bostad eller mat för dagen och vilka verktyg du behöver för att klara dig. Du får veta hur du bygger en snöhydda, filear en gädda eller tillverkar en bågsåg mitt ute i skogen. Och hur du får till en ny paddel om den gamla råkat gå sönder under forsfärden.

Du får också viktig kunskap om hur du kan klara orienteringen i vildmarken och vad du ska göra om du råkar ut för en olycka av något slag. Överlevnadsexperterna Lars Fält och Ray Mears delar här med sig av sitt gedigna kunnande som bygger på sådant de lärt av ursprungsbefolkningarna i de nordliga skogarna; samer, indianer, inuiter med flera. Människor som haft skogen som sitt hem i generationer, som har en djup känsla och respekt för naturen och förstår hur man överlever där.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vildmark : en överlevnadshandbok i nordliga skogar
 2. +
 3. Uteliv med överlevnadskunskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uteliv med överlevnadskunskap av Lars Fält (häftad).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vildmark : en överlevnadshandbok i nordliga skogar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket informativ
  Anders Johansson, 6 juli 2018

  I boken redogörs för lämplig utrustning och kläder vid vistelse i skogen både sommar och vinter. Mycket utrymme ägnas åt bushcraft.

 2. En mycket bra bok om överlevnad i skogen.
  Fältjägare, 13 oktober 2017

  Jag har både lärt mig något nytt och även fått en repetition av hur det är att överleva i den nordiska naturen. Har nämligen gått Arméns överlevnadsutbildning (Vinter & Sommar) ett par gånger under min tid som värnpliktig Löjtnant. Alltid kul att hålla sig uppdaterad på vad som gäller, när man ska överleva i harmoni med naturen!

 3. Out on the Land, nu i svensk översättning.
  Anders Malm, 28 september 2017

  Boken är översatt och i vissa delar anpassad till svenska förhållanden som till exempel vår Allemansrätt. Tyvärr gäller detta mest den textmässiga delen. Exempel på detta är en bildtext som tar upp att det är förbjudet att elda på stenhällar och en bild bredvid där detta sker. Vidare verkar det som om korrekturläsningen inte fångat upp en del märkliga missar. Detta gäller bland annat rubriker (packning för en kanotfärd sommar jämfört vinter)'samt att man anger att en tarp (presenning) på 3 kv... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna