Mitt barn på nätet (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-09-05
Förlag
Bonnier Fakta
ISBN
9789174247619
Mitt barn på nätet (e-bok)

Mitt barn på nätet E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-09-05

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I dag har i princip alla 10-åringar en egen smartphone, en 10-årig pojke spelar i snitt onlinespel tre timmar om dagen och 15 procent av alla tvååringar använder internet dagligen. Ändå frågar vi fortfarande våra barn hur de haft det i skolan eller vilka kompisar de lekt med - men inte lika självklart hur de har det på nätet. Barns liv på nätet - med chattar, onlinespel och sociala medier - ser dessutom väldigt annorlunda ut än vårt. Här finns många fantastiska möjligheter, men också fällor i form av utnyttjande, mobbning och näthat. Om vi föräldrar ser telefonen eller läsplattan som ett problem kan det bli en källa till ständiga konflikter, så att barnet istället smyger sig undan och håller sig för sig självt. Då kommer de nästan garanterat inte att berätta för oss om något händer.

I den här boken guidar kriminologen Maria Dufva dig som förälder i hur du kan skapa trygga förutsättningar för att ditt barns liv på nätet ska bli just så härligt, roligt och lärorikt som det faktiskt kan - och ska - vara. Hur kan vi vuxna skapa en nyfiken hållning? Hur pratar vi med våra barn om deras liv på nätet? Var befinner de sig alla timmar de sitter med mobilen eller surfplattan och vilka faror finns det? Och hur hjälper vi dem att hitta rätt och inte kliva snett?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mitt barn på nätet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 8 januari 2018

    En mycket intressant och informativ bok, som alla borde läsa, som har barn och ungdomar i sin närhet.

    Föräldrar, mor- och farföräldrar, skol- och förskolepersonal, ja, alla som kommer i kontakt med barn och ungdomar, och det är väl nästan alla i vårt samhälle, borde läsa den här boken.

    En lättläst och mycket bra bok om barnens liv på nätet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Dufva