Kimchi och kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2018-08-21
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Kimbell, Katy (form) / Persson, Roland (foto)
Dimensioner
245 x 200 x 21 mm
Vikt
860 g
SAB
Vej,Vef,Vmb,Qcabd-oeb
ISBN
9789174247725

Kimchi och kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna

(108 röster)  |  Läs 25 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-08-21
259
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan - när en enkel fekaltransplantation (bajsöverföring) egentligen var lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest, depression med mera.

Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande och det mest spännande inom medicinsk forskning just nu. I den här boken berättar Soki Choi på ett fascinerande sätt om den mikrobiotiska revolutionen och de senaste genombrotten i forskningen om den så kallade microbiota-gut-brain axeln och hur den verkar kunna påverka din hjärna och psykiska hälsa.

Soki ger också tips på hur mat kan bidra med goda bakterier och därmed stärka ditt immunförsvar och din hjärnhälsa. Och för att kickstarta din hjärna avslöjar hon sina bästa recept på kimchi och kombucha, alla fullproppade med goda bakterier.

"Kimchi och kombucha är en innehållsrik bok med avseende på textmängd och fakta, men skriven på lättillgängligt sätt och kreativt formgiven."

Motzi Eklöf, BTJ nr 20, år 2018

"Soki Chois bok "Kimchi och Kombucha" är en mycket faktaspäckad bok med en imponerande litteraturlista för varje kapitel. Sammanfattningsvis är denna bok mycket läsvärd för "nördar" gällande livsmedel, medicin, mikrobiologi, samt för veterinärmedicin."

Torkel Wadström, Professor emeritus i medicinsk mikrobiologi
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kimchi och kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna
 2. +
 3. Hälsorevolutionen kokboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hälsorevolutionen kokboken av Maria Borelius (inbunden).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Det finns 25 recensioner av Kimchi och kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok om de goda probiotiska bakterierna
  Aino Junnila, 25 mars 2021

  Alla borde läsa denna bok inte minst nu när det är tider med virusar som florerar okontrollerat ! Bästa tips för förstärkt immunförsvar

 2. Snygg bok.
  albert, 28 september 2020

  Men lider du av intoleranser mot histamin, aminer och salicylater m.fl. intoleranser så är detta ingen givande läsning för dig.

 3. Ett hälsans evangelium
  Ove Lundberg, 20 maj 2019

  Soki Choi sprider med sin bok "Kimchi och kumbucha: den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna" ett formligt hälsoevangelium, baserad på modern forskning och beprövade koreanska traditioner.

  Ett sannskyldigt mästarprov för mänsklighetens bästa, värd all uppmuntran.

 4. Intressant och underhållande om viktigt ämne
  Josef, 14 april 2019

  En bok som på ett intresseväckande sätt berättar om relationen mellan tarmhälsa och hjärnhälsa - ett nytt område som allt mer forskning både utforskar och belägger.

 5. En vacker och intressant bok
  Vera Helena Grimm, 9 april 2019

  Jag laddade ner boken och lyssnade på den först och blev så intresserad av den att jag beställde boken på Bokus. När den kom, blev jag både förtjust och överraskad. En vacker bok med intressant innehåll. Den boken ska jag ha som uppslagsbok när jag vill ha goda recept och jag tror hundra procent på att gamla seder och recept kan man lita på. Folk har under många hundra år lärt sig hur man äter hälsosamt och håller sig frisk. I Sydeuropa är det vanligt att fermentera grönsaker. Jag tror också ... Läs hela recensionen

 6. Superintressant bok
  Pseudonym , 6 april 2019

  En superintressant bok som är fullmatad med matnyttig och spännande fakta. Den summerar på ett lättillgängligt sätt den senaste forskningen om hur tarmfloran kan påverka vår hälsa. Så, helt enkelt en bok jag kan rekommendera till alla som vill förbättra sin egen hälsa.

 7. Grym bok!
  Adele, 1 april 2019

  Inspirerande och pedagogisk upplagd med intressant blandning av kultur, vetenskap och allmänt bondförnuft. Öppnande upp för intresse till vidare lärande, hoppas på en uppföljare snart!

 8. Intressant och inspirerande läsning
  Linnea, 1 april 2019

  Välskriven och intresseväckande bok som blandas med härliga och roliga recept! Jag upplever att boken är aktuell och får en att reflektera över vad man själv kan göra för att maximera sitt välmående. Rekommenderar den varmt!

 9. Ovetenskaplig
  Johan, 15 mars 2019

  Säkert trevliga recept och annat, men lyssna på podcasten Sinnessjukt's granskning av boken med flera forskare inom området som kritiserar boken. Författaren är doktor, men inte medicinsk sådan - lätt att bli förledd. Bonnier fakta borde ta större ansvar för sina faktaböcker. De menar att de inte har tid/möjlighet att vetenskapligt granska sina populärvetenskapliga böcker tillräckligt, men då får de ta konsekvenserna av det.

 10. Sågning
  Gropen, 26 februari 2019

  Alla vet varför det finns starka krafter som motarbetar den här formen av kunskap och gör allt som står dess makt för att smutskasta för att dessa intressen är mycket rädda för att förlora stora belopp på sånt som helt plötsligt inte behövs längre, tex mediciner därför att denna kunskap kan medföra att en människa faktiskt blir bättre
  Det är oftast kunskap som på empirisk väg över 100- tals år provats och utvärderats med ett resultat som visar på förbättring och det är inte fel bara för a... Läs hela recensionen

 11. Starkt kritiserad bok
  Hanna Stjernfeldt, 25 februari 2019

  Fullkomligt oventenskaplig. Starkt kritiserad av folk som faktiskt kan något i medicin och kostlära. Ingen medicinskt utbildning har hon men trots sin akademiska bakgrund gör hon i motsats till vad vetenskap går ut på. Hon drar de slutsatser hon vill ur försök, utan att ifrågasätta huruvida försöken utförts för att faktiskt kunna testa de samband hon "väljer" att se. Fruktansvärt dåligt utförd (rent ut sagt obefintlig) faktagranskning av Bonnier.

 12. Lurendrejeri - undvik
  Viktoria, 25 februari 2019

  "Enligt flera ledande forskare är boken ovetenskaplig, vilseledande och farlig. Dessutom finns stora brister i Bonnier Faktas faktagranskning av boken, där faktagranskare uppger att de inte har läst boken och blir förvånade när de får reda på att de överhuvudtaget står som faktagranskare. Sveriges läkarförbund, Karolinska institutet, RSMH och Livsmedelsföretagen riktar också kritik mot boken, författaren och förlaget Bonnier Fakta."
  Så skriver Christian Dahlström i en grundlig podd om bok... Läs hela recensionen

 13. Härlig, fin bok !
  Metformintant, 29 november 2018

  Mycket fin bok på alla sätt, fin layout. Dock lite för krångliga recept för en lat person som vill ha allt fixat snabbt och inte orkar vänta.... men jättebra läsning och bra information.

 14. Mycket intressant bok
  MARGARETHA HAGMAN, 20 november 2018

  Lättläst och enkelt skriven, hade fått för mig att det var en sk "tyngre" bok med bara fakta, men så är det verkligen inte.

 15. Ger hopp om en förändring till att leva sundare.

  Den ger hopp i en ganska svår tid, när vi i västvärlden lider av välfärdssjukdomar som felaktigt matintag. Den är också skriven på ett lättillgängligt och pedagogiskt sätt.

 16. Bra bok om Kimchi och Kombucha
  Helen, 22 oktober 2018

  Utförlig genomgång av fördelar med Kimchi och kombucha. Många Bra recept och användningsområden. Tycker mycket bra om denna bok att ha till hans hemmavid.

 17. Kimchi och Kombucha
  -, 22 oktober 2018

  Mycket välskriven och lätt att läsa. Författaren talar direkt till läsaren och förklarar alla fackord eller andra svåra ord . Bra med sammanfattningar, rutor med reflektioner och praktiska recept.

 18. Intressant & lärorikt!
  Ulrika, 2 oktober 2018

  Lättläst, intressant fakta som är tydligt framställt och snyggt utformat.
  Alla rätt till författaren, formgivaren och redaktören.
  En bok att älska och inspireras av!

 19. Intressant läsning
  Ulla Rogmar, 2 oktober 2018

  Mycket läsvärd. Rekommenderar boken. Bra och intressanta recept i boken som måste prövas. Blir kanske svårt att få tag i alla ingredienserna eftersom de är så speciella.

 20. Innehållsrik
  Margot Irene Törner, 1 oktober 2018

  Det är en otroligt kunnig författare till denna bok. Hon sammanfattar mycket av de rön om Kimchi och Kombucha som finns.
  Historiskt och nu. Så otroligt intressant och lärorikt. En bibel i hälsa.

 21. Intressant och kunnigt
  Åke Harald Olsson, 1 oktober 2018

  Att ett sånt ämne som tarmens funktion ner på cellnivån kunde vara så intressant och spännande.

  Ska man säga något så är det på receptsidan det krånglar till sig om man bor i en del av landet där många ingredienser inte går att få fatt på så lätt.

  Där vi bor finns det t.ex. oftast bara en typ av soya i butiken så sådant som fisksås och gochugaru är inte att tänka på att hitta någonstans.

  Det hade varit bra med ett par tips om var man kan hitta allt nödvändigt för... Läs hela recensionen

 22. Trevlig, lättläst och underhållande bok
  Niklas , 29 september 2018

  Trevlig bok med en massa saker jag inte visste. Underhållande och lättläst. Dock känns den samtidigt lite som att den spelar vidare på boktrenden med tarmen och hälsa, etc. och man får väl ta det som skrivs med en nypa salt. Bra bok att ge bort i present.

 23. Att äta rätt för att minska åldersdemensen
  Barbro Birgersson, 27 september 2018

  Trevlig - nästan rolig!- text med tydliga och lättillgängliga diagram, tabeller och bilder!
  Boken ger inspirerande kunskaper om vilken mat som är rätta bränslet för vår hjärnas välbefinnande under åldringsprocessen.

 24. Hälsa
  Gun Rose-Marie Beil, 10 september 2018

  Dricker Kombucha och äter mjölksyra grönsaker sedan ett år redan så jag visste och hade egen erfarenhet. Aldrig fel att ta reda på mer i ämnet hälsa! Väl värt att göra sitt bästa för att ge sig själv de bästa oddsen till optimal hälsa.//Mvh Rosa

 25. Fantastik bok
  Vera, 8 september 2018

  En bok alla bör läsa som förklarar hur viktig det är att äta rätt för att må bra. Hur viktig immunförsvaret är som finns i magen . Att ett dåligt immunförsvar kan vara orsaken till många av våra sjukdomar

Visa alla 25 recensioner

Fler böcker av Soki Choi