Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2017-08-01
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form) / Ahlström, Anna-Lena (foto)
Dimensioner
210 x 130 x 13 mm
Vikt
181 g
SAB
Dofa
ISBN
9789174247800
Med känsla för barns självkänsla (storpocket)

Med känsla för barns självkänsla

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Storpocket Svenska, 2017-08-01
99
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"När du skäller på mig, mamma, är det svårt för mig att älska mig själv."Så löd rubriken på ett inlägg som jag skrev på min blogg vid ett tillfälle. I inlägget beskrev jag ett samtal som jag hade haft med min sjuåriga dotter, där jag frågade henne om hon älskade sig själv. Hon svarade att hon oftast gjorde det, men att hon kände sig dum när jag pratade med arg röst till henne och "när jag känner mig dum är det svårt för mig att älska mig själv"." Den här boken handlar om självkänsla. Om hur den naturligt finns i våra barn, och hur vi kan handla för att uppmuntra den. Självkänsla är den plattform utifrån vilken många andra egenskaper utvecklas. Barn med sund självkänsla accepterar och gillar sig själva, de lyssnar på sina egna och andras känslor och behov, de höjer sin röst mot orättvisor, vågar gå sina egna vägar i livet, tar ansvar för sina misstag, tar kritik på ett konstruktivt sätt. Och de vet att de duger för den de är och inte för sina prestationer. Petra Krantz Lindgren är beteendevetare i botten och håller kurser och föreläsningar i Aktivt Föräldraskap om kommunikation och konflikthantering med barn. Hon driver också bloggen "En annan du". De föräldrar hon möter där är alla engagerade och kärleksfulla, de älskar sina barn men kan ha svårt i kontakten med dem - något som ganska lätt kan rättas till, menar hon. Den här boken handlar därför också om kommunikation. Vi får en mängd råd, övningar och situationer från levande livet, bland annat baserade på modellerna Aktivt Föräldraskap och Non Violent Communication samt den danske familjeterapeuten Jesper Juuls idéer. Hur lyssnar vi uppmärksamt, hur talar vi utan att kränka, hur låter vi våra barn vara precis så kompetenta som de är?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Med känsla för barns självkänsla
 2. +
 3. Fem gånger mer kärlek : forskning och praktiska råd för ett fungerande familjeliv : en bok till föräldrar med barn mellan 2 och 12 år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fem gånger mer kärlek : forskning och praktiska... av Martin Forster (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Med känsla för barns självkänsla. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderar
  V. Johansson, 1 maj 2019

  Lättläst och mycket bra bok. Det märks på mina barn på ett positivt sätt. Läs boken. Jag rekommenderar den verkligen.

 2. Tänkvärt
  Lisa, 9 mars 2018

  Denna bok har för mig startat ett utforskade av relationen till mina barn. Hur ska vi bete oss mot varandra? Vad vill jag ge dem som hjälper dem att växa upp till starka och trygga individer? Nya tankar om kommunikation som redan givit oss alla mer glädje och en lite lättare vardag.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Petra Krantz Lindgren

Bloggat om Med känsla för barns självkänsla