Ärliga material : mina tankar om järn, trä, sten, glas och ull (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2019-06-11
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Pe, Helén (foto)
Dimensioner
285 x 222 x 26 mm
Vikt
1325 g
SAB
Ih
ISBN
9789174247855
Ärliga material : mina tankar om järn, trä, sten, glas och ull (inbunden)

Ärliga material : mina tankar om järn, trä, sten, glas och ull

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-06-11
259
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Det händer något med oss människor när vi får umgås med ett slitet gammalt trägolv, en välanvänd mjölkpall eller en solbelyst träfasad som doftar kåda."

Ärliga material är en personlig bok om de fem material - järn, sten, trä, glas och ull - som Ernst brinner för i sitt konstnärskap. Det är material som gör något med oss människor och som i hög grad har format Ernst själv och byggt det svenska folkhemmet.

Boken består av en blandning av personliga betraktelser, minnen, fakta och historik. Läs om smedjor, kolmilor och om det skramlande järnet som var barndomens soundtrack när Ernst växte upp i Degerfors. Fördjupa dig i glasets fascinerande historia och läs om hur det revolutionerande livet för en torparfamilj när de kunde byta ut träluckan mot glas. Tänk att något som var nästan tunt som en slädvinge kunde hålla kylan borta och släppa in ljuset.

Boken är en hyllning till de naturliga material som förändrat livet för människan och fört civilisationen framåt. Men det handlar lika mycket om skönheten i dessa material och hur du kan använda dem i inredningssammanhang.

Ärliga material är en bok som påminner oss om vikten av hantverksskicklighet, och vikten av att bevara den. För om vi förlorar den utarmas hela vår kultur, sammanfattar Ernst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ärliga material : mina tankar om järn, trä, sten, glas och ull
  2. +
  3. 99 hacks : från massproducerat till genuin inredning

De som köpt den här boken har ofta också köpt 99 hacks : från massproducerat till genuin inre... av Monica Karlstein (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ärliga material : mina tankar om järn, trä, sten, glas och ull. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fantastiska Ernst
    Wiktoria, 25 juli 2019

    Jättemysig och intressant bok! Rekommenderas varmt! Gärna med en kopp te till och sittandes under ett träd med boken i hand, då blir boken ännu mer magisk!! Man får verkligen med Ernst i denna bok och det är kul att få läsa hans tankar kring olika material!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Ärliga material : mina tankar om järn, tr...