Odla året om (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (16.5 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-05-30
Förlag
Bonnier Fakta
ISBN
9789174247909

Odla året om E-bok

(5 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (PDF),  Svenska, 2017-05-30
156
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vill du få hemodlade kryddor mitt i vintern?

Äta färska grönsaker under våren?

Så på sommaren för att skörda under hösten?

Tänk att få späda spenatblad på våren när tussilagon blommar. Het chili och söta tomater under sommarsolen. Mizunakål och majrovor långt in på senhösten. När snön sedan faller blir grönkålen ännu godare, och i köksfönstret spirar mikroblad.

Lena Israelssons nya bok, Odla året om, är en praktisk handbok för dig som vill förlänga din odlingssäsong. Och fördubbla, ja kanske tredubbla, din skörd.

Här får du inspirerande och kunniga tips om vilka grönsaker, örter och kryddor som passar de olika årstiderna. Du får veta skillnaden mellan kall- och varmvädersväxter, vilka odlingsmetoder som passar bäst för olika växter och när du ska förkultivera, utplantera och skörda. Mycket handlar om en smart planering av sådden, men också om täckning med plast, glas eller fiberväv. Och om gödsling. Att skapa en fruktbar och bördig jord är grundbulten för all odling och en av bokens viktigaste delar.

Att välja rätt växter är också viktigt. Odla året om innehåller en omfattande lathund där du får tips om bästa sättet att kombinera dina grödor. Här finns också väderfakta för alla delar av landet. Kom ihåg att många växter faktiskt tål frost. I boken får du 40 exempel. Du behöver inte vara en mästerodlare för att skörda färska grönsaker året om. Det är bara att sätt igång!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Odla året om. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Man kan lita på att Lena levererar
    Zon VI, 8 september 2019

    Perfekt som e-bok att ha med sig på resa när man saknar sin trädgård. Trots att Lenas "Handbok för köksträdgården" är komplett och fulländad vad gäller odling för hushållsbehov så innehåller denna lilla bok en del nyttiga nyheter. Inspirerande odlarglädje som vanligt. Extra positivt är att Lena inte glömt oss som odlar i lite kärvare klimat. Hon visar på hur man räknar fram när sista sådd måste göras för olika grödor utifrån när första höstfrost förväntas. Vi får också tips om vad och hur man... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lena Israelsson