Förbättra din tarmflora : vetenskap, tips och recept (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2017-12-27
Förlag
Bonnier Fakta
Översättare
Anna Olsson, Sandra Medin
Dimensioner
222 x 145 x 25 mm
Vikt
561 g
SAB
Qcab,Vej
ISBN
9789174247954
Förbättra din tarmflora : vetenskap, tips och recept (inbunden)

Förbättra din tarmflora : vetenskap, tips och recept

(58 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-12-27
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den påverkar vårt humör, vår vikt och vårt immunförsvar. Tarmfloran styr vår hälsa mer än vi någonsin har kunnat ana. I den här boken avslöjar Michael Mosley den senaste forskningen om de fantastiska bakterierna som bor i våra magar och kommunicerar med såväl kroppen som hjärnan. Han förklarar hur de påverkar alltifrån våra känslor till risken att drabbas av övervikt och autoimmuna sjukdomar.
Vi får veta hur tarmfloran gör oss till de vi är, och hur vi bör äta och leva för att ta hand om våra vänner i magen på bästa sätt. Det här är högaktuellt i en tid när vi stoppar i oss mycket antibiotika och processad snabbmat som utarmar våra tarmfloror.
Michael Mosley är omtalad för att göra experiment på sig själv och även i den här boken har han testat ett antal dieter för att se vad de har för inverkan på vikten, blodsockret och tarmbiotan, det vill säga de goda magbakterierna.
Boken är inspirerande och peppande med massor av intressanta fakta och fallstudier. Men framförallt är det en praktisk guide med måltidsupplägg och ljuvliga recept med mycket kryddor, frukt och grönt för alla som vill optimera sin tarmflora för att bli lyckligare, hälsosammare och friskare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Förbättra din tarmflora : vetenskap, tips och recept. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Dr Michael Mosely, Förbättra din tarmflora...
  Mrs B, 18 april 2018

  Så glad att jag har fått hjälp till självhjälp. Borde ingå i all kurslitteratur tillsamman med "Bättre Mage" av Louise Sjöbäck för läkare och blivande dito. Så kanske man slutade förskriva Omeprazol i tid och otid!
  Intressant och spännande läsning för vem som helst, egentligen...

 2. Spännande nyheter
  Ann-Eva , 17 april 2018

  Kastar mig över Mosleys böcker och tittar på hans TV-program. Mosley redogör för egna och andras forskningsresultat. Namnen på andra forskare möjliggör vidare fördjupning. Man får ta del av spännande och intressanta nyheter.
  Matrecepten däremot finner jag omständliga och kräver ofta alldeles för många ingredienser.

 3. Bra och intressant bok
  Siv Annelie Eriksson, 7 mars 2018

  Efter att ha sett M.Moselys lärorika program på TV fick jag en tankeställare. Köpte därför denna bok som jag kan rekommendera.

 4. En viktig bok för alla med IBS
  Rickard Alling, 6 februari 2018

  Mosely pekar på det lilla vi vet om tarmflorans betydelse för kroppens välbefinnande. Tyvärr gör kunskapsbristen att de tips och recept som presenteras inte har vetenskapligt stöd.

 5. Michael Mosley
  Barbro Margareta Lönnberg, 2 februari 2018

  Man får sig verkligen en tankeställare när man läser böcker av bl a M. Mosley ( eller för den delen, ser hans program på BBC). Mycket lärorikt

Visa alla 5 recensioner