Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Årets bok från Naturskyddsföreningen (del 109)
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2018-09-25
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Illustratör/Fotograf
Nadia Nörbom
Dimensioner
210 x 155 x 30 mm
Vikt
637 g
SAB
Qc,Uh
ISBN
9789174248173
Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv (inbunden)

Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-25
280
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Klimatångesten sprider sig bland allt fler människor. Frågan om vår planets framtid kan kännas överväldigande stor och obehaglig. Finns det egentligen något man kan göra som enskild individ? Ja, massor! Det får vi lära oss i den här boken som är Naturskyddsföreningens stora guide till att leva ett mer hållbart liv. Även om man som ensam person inte kan rädda klimatet finns det en hel del små saker som var och en kan göra i sin vardag och många sätt att påverka företag, politiker och andra makthavare att ta sitt ansvar.

Bokens kapitel utgår från miljöer, platser och sammanhang som är vanliga i vårt liv. Vad kan jag göra under mitt besök i mataffären? Hur kan jag göra mitt boende mer hållbart? Jobbet, skolan, semestern och festen (!) är andra exempel på områden där den här boken guidar oss till mer hållbara lösningar. Journalisten och föreläsaren Johanna Stål som har lång erfarenhet av hållbarhetsfrågor har tillsammans med Naturskyddsföreningens experter sammanställt 365 tips, stora som små.

Här finns enkla, klassiska råd om hur man blir en matlådsmästare eller minskar reklamhögen i hallen. Boken rymmer också tips om större projekt, till exempel om hur man anlägger en damm eller bygger ett Svanen-märkt hus. Många tips är spännande och nya, vad sägs till exempel om att anlägga en bokashi-kompost eller inrätta en kapselgarderob?

Boken innehåller också ett avslutande avsnitt om jordens planetära gränser som ökar förståelsen för jordens tillstånd och varför ett litet tips kan göra skillnad. Ett hållbart liv är en av de mest heltäckande böckerna om hållbarhetsfrågor någonsin och en bok som verkligen gör nytta, för oss själva och vår planet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv
 2. +
 3. 21 Day Challenge - Keto

De som köpt den här boken har ofta också köpt 21 Day Challenge - Keto av Ulrika Davidsson (inbunden).

Köp båda 2 för 369 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok
  Maria Jansson (Falun), 3 december 2023

  Har använt boken vid ett flertal tillfällen när jag undervisat förskolebarn om hållbarhet. En mycket aktuell och användbar bok, med praktiska exempel på hur vanliga människor kan tänka mer hållbart i sin vardag. Den har en given plats i min bokhylla.

 2. Bra handbok
  helene norrman, 7 maj 2019

  Mycket bra och tänkvärd. Inga pekpinnar. Lättförståelig. Man kan ta till sig tankarna i den ordning och omfattning man själv vill.

 3. En bok för alla
  Helena Gävert, 17 januari 2019

  Den här boken borde vara en självklarhet i varje hushåll
  Väldigt bra och engagerat skrivet bra som present till unga som ska flytta hemifrån och sätta eget bo

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna