Handbok för köksträdgården (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (57.0 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-03-13
Förlag
Bonnier Fakta
ISBN
9789174248418

Handbok för köksträdgården E-bok

(1 röst)
E-bok (PDF),  Svenska, 2018-03-13
143
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Lena Israelssons "Handbok för köksträdgården" utkom första gången 2000 och blev direkt oumbärlig för alla grönsaksodlare - proffs som hemmaodlare. Här är nu en helt reviderad, utökad och aktuell utgåva med nyskrivna kapitel och uppdaterade sorter, fakta och odlingsmetoder. Till grund för den här nya utgåvan ligger nya forskarrön, men också de erfarenheter som Lena Israelsson och andra odlare gjort under senare år.

Boken ger kunskap om alla former av ekologisk odling av köksväxter, i trädgårdsland för självhushåll, i villaträdgårdarnas pallkragar, i alla slags stadsodlingar, på balkonger och uteplatser. Tiden är förbi när köksväxtodling beskrevs som en trend. Vi är nu på väg att bli en odlande nation och det finns gott om skickliga grönsaksodlare.

Praktiskt taget alla köksväxter som går att odla i Sverige presenteras: grönsaker, kryddörter och bär. Men nu beskrivs de med ännu mer faktauppgifter och med nya, heta sorttips. Det gäller även bärkapitlet, som utökats med flera spännande växter. Boken ger ny kunskap om allt från biokol, kompostmetoden bokashi och mördarsniglar till det magiska samarbetsprojekt som pågår under jord och kallas mykorrhiza.

I kapitlet om planering har permakultur fått den plats den förtjänar med idéer till planering av alla former av nyttoodlingar. Höst- och vinterodling har fått ett eget kapitel. Genom att välja rätt växter och metoder kan du odla dubbelt så lång tid.

Nya "Handbok för köksträdgården är förhoppningsvis inte bara en handbok, utan också en inspirationsbok, en bok som väcker matlust och doftar jord.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lena Israelsson