52 vägar till medkänsla : med dig själv och andra (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2018-12-27
Förlag
Bonnier Fakta
Originaltitel
52 vägar till medkänsla
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Illustratör/Fotograf
Eric Thunfors
Dimensioner
171 x 145 x 22 mm
Vikt
400 g
SAB
Dokb
ISBN
9789174248920

52 vägar till medkänsla : med dig själv och andra

(28 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-12-27
216
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Medkänsla - medvetenhet om sitt eget och andras lidande och en vilja att minska det - hjälper oss att se det mänskliga i oss själva och andra. Och medkänsla ökar också positiva känslor och skyddar mot stress och utmattning, så det finns många goda skäl att öva upp den.

Precis som Ola Schenströms förra bok, 52 vägar till mindfulness, består denna bok av 52 konkreta övningar. Men här är övningarna indelade i de tre kategorierna mindfulness, vänlighet och slutligen medkänsla, där övningarna bör utföras stegvis då de bygger på varandra. För att verkligen kunna vara medkännande behöver vi nämligen först vara både närvarande och ha en vänlig inställning. Med lite övning kommer vi att minska vår egen oro, och glädjas i livet - fullt ut. Till boken finns även meditationer att ladda ner på webben.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. 52 vägar till medkänsla : med dig själv och andra
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 305 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av 52 vägar till medkänsla : med dig själv och andra. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättillgängligt om medkänsla
  Miriam Bengtsson, 1 april 2022

  Många böcker i ämnet innehåller stora textmassor som kan kännas oöverstigliga att ta sig igenom när man är stressad, denna bok däremot är både lätt att förstå och ta till sig utan att ge avkall på kvaliteten.
  Man kan börja praktisera övningarna direkt. (Vill man läsa mer om teorierna bakom finns andra böcker....) Bra indelning. Härliga illustrationer, den har en mycket tilltalande formgivning.
  Har också givit bort som presentbok till familj och vänner (som också gillade den).

 2. 52 vägar till medkänsla!!
  Jan-Bertil Andersson, 24 mars 2022

  Utbildar mig just nu på mindfulnesscenter så den är viktig för mitt egna övande och undervisande. En fin och lättläst liten bok. Så tack!

 3. Älskar boken
  Kristina Boman, 14 maj 2019

  Älskar denna lilla vackra bok. Innehållet stimulerar mig i mitt mediterande och lite i vardagslivet. Stanna upp övningar bl.a. Layouten är så fin gör att boken är vacker. Kul att hålla i handen, formatet är trevligt också.
  Går att läsa om och om igen och låta ens inre växa med boken

 4. Alla behöver medkänsla
  Nanette, 18 mars 2019

  Bästa boken jag köpt på länge! En given present. Man kan både läsa boken och få intressant och användbar information om Mindfulness och hur man gör olika övningar, som att använda boken till att slå i när man behöver inspiration. Dessutom finns en länk till hemsidan och meditationer som Ola Schenström läst in så att man kan testa en enkel meditation själv. Ett vackert omslag också :)

 5. Ett första intryck!

  Har än så länge bara hunnit ögna igenom boken och dess uppläggning. Illustrationer och layout är mycket tilltalande. Utförligare recension lämnas gärna vid senare tillfälle.

 6. En bok för alla..........
  Frasse, 12 januari 2019

  Den här boken skulle alla ha. Lättläst och övningar som är väldigt givande om man praktiserar dem löpande.
  Mår man dåligt så är det en viktig bok att läsa för tankarna förändras efterhand och man blir rofull och lugn. Jag rekommenderar den varmt.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Ola Schenström