Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2020-04-20
Förlag
Bonnier Fakta
Originaltitel
Daisy
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
252 x 197 x 27 mm
Vikt
1011 g
SAB
Lz Margareta, kronprinsessa av Sverige
ISBN
9789174249910

Hon kallades Daisy : att finna en farmor

(67 röster)  |   Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-04-20
329
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Prinsessan Christina fick aldrig lära känna sin farmor. Kronprinsessan Margareta, Gustaf VI Adolfs första hustru dog bara 38 år gammal för exakt 100 år sedan, höggravid med sitt sjätte barn. Hon lämnade inte bara familjen i förlamande sorg - hon sörjdes av ett helt folk. Hur kom det sig? Och varför blev det så tyst efter henne?

Prinsessan Christina har sökt i de privata familjearkiven efter svar. Hon har gått igenom brev, fotoalbum och dokument och rest till sin kusin drottning Margrethe i Danmark för att få veta mer. I "Hon kallades Daisy" ger hon liv och färg åt en öppen och mångsidigt begåvad brittisk prinsessa som blev blixtförälskad i en svensk prins i Kairo, kallades solstrålen på Stockholms slott och tonar fram som den första moderna kungligheten i Sverige.

"Hon kallades Daisy" finns även utgiven som ljudbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hon kallades Daisy : att finna en farmor
 2. +
 3. Joséphine : avlägsen i tid - men nära mig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Joséphine : avlägsen i tid - men nära mig av Prinsessan Christina Fru Magnuson (inbunden).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Hon kallades Daisy : att finna en farmor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Prinsessan Daisy, vår kungs farmor
  Gunilla Gallenius, 25 april 2024

  Jag tyckte boken var jättebra och jag är intresserad av historia och vårt kungahus och prinsessan kallad Daisy var helt underbar person, älskad av alla!

 2. Fina bilder
  Isa, 19 oktober 2021

  Jag tycker verkligen om denna boken, den går in i hjärtat på en, så synd att hon dog så tidigt.
  Man får veta en hel del om hur hon levde, den är välskriven och väldigt intressant.
  Den här boken kommer jag att spara för resten av mitt liv.
  Isa

 3. En varm bok om ett spännande människoöde
  Cecilia Wadenbäck, 6 september 2021

  En spännande skildring av ett kvinnligt livsöde för drygt 100 år sedan. Absolut. Men också en skildring av sökandet efter en farmor som var ständigt närvarande men aldrig talades om.

 4. Kronprinsessa med stort "K"
  Ulla Wahlbeck, 7 december 2020

  En rörande och fantastiskt fint skriven skildring av en älskad farmor som gick bort alldeles för tidigt! Men härligt levandegjord i denna bok! All heder år prinsessan Christina Fru Magnusson som skrivit och låtit oss ta del av "Daisys" liv och leverne i början av 1900-talet! Tack!

 5. Viktig bok på flera sätt!
  Barbro Ljung, 24 november 2020

  Inte bara fascinerande historiemässigt utan också en vacker bok.
  Hela boken andas kvalitet. Känns lyxigt och njuter av den i min karantän!

 6. En bok som är ett måste..
  Kerstin Hägg, 30 oktober 2020

  Jag tycker så mycket om boken, tittar i den ofta. Läste från pärm till pärm direkt..tar fram och läser lite i den ibland. Skulle inte låna ut den, den har blivit en kär ägodel..funderar mycket över barnen som miste sin mor..drottning Margarete av Danmark har bidragit med minnen som hennes mamma berättat...Köp den...

 7. Hon kallades Daisy
  Bokblomman, 3 september 2020

  En mycket intressant bok. Sorglig men samtidigt förljusande. Jag fann den väldigt lärorik vad gäller Kungahuset. Boken handlar om en tid som inte talats så mycket om. Det är mycket att smälta och jag tror att jag kommer att använda boken som en uppslagsbok och läsa om vissa kapitel. En underbar bok.

 8. Härlig tidsskildring
  Berit Mård, 3 september 2020

  Jag tycker den gav inblick i hennes liv men också om tiden och världssituationen då. Jag fick en större kunskap om släktbanden i Europas kungahus men också om hennes familj, arvsmycken från drottning Victoria och parets kärlekshistoria förstås. Fin bok.

 9. Ett spännande porträtt av en kvinna vi glömt.
  Kerstin, 13 maj 2020

  En välskriven berättelse om en farmor ingen pratat om, och vilken skatt prinsessan funnit i slottets bibliotek. Hur en släktgren inte vet något och hur en annan har vårdat minnet av en fantastisk person. Läs den, en riktig bladvändare och dra lärdom, fråga innan det är försent.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Prinsessan Christina Fru Magnuson