Föda utan rädsla (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
196
Utgivningsdatum
2009-08-04
Förlag
Bonnier Existens
Medarbetare
Hancock, Eva-Jo (form)
Dimensioner
188 x 155 x 16 mm
Vikt
360 g
SAB
Vgab
ISBN
9789174270037
Föda utan rädsla (inbunden)

Föda utan rädsla

(60 röster)  |  Läs 15 recensioner
Inbunden Svenska, 2009-08-04
200
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Allt fler kvinnor upplever en stark rädsla inför sin förlossning. Samtidigt är den svenska förlossningsvården säkrare än någonsin för både mor och barn.

Susanna Heli har arbetat med att ge födande kvinnor kraft och stöd under hundratals förlossningar. Här har hon valt ut sina fyra mest effektiva verktyg som hjälper dig att undvika stress och rädsla. Med andning, avspänning, rösten och tankens kraft leds du bort från rädsla och mot trygghet och kraft. Verktygen är enkla och kan användas under födandets alla skeden. De gör förlossningen till en stärkande och positiv upplevelse både för den födande kvinnan och för hennes partner.

Föda utan rädsla passar dig oavsett om du är förstföderska eller omföderska, om du väljer att ha bedövning eller föda helt utan smärtlindring, om du är mycket rädd eller bara vill vara förberedd.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Föda utan rädsla. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Inte bara för rädda
  Emelie, 2 november 2018

  Jag höll på att inte läsa boken eftersom jag inte kände mig rädd inför förlossningen, men jag är glad att jag öppnade boken ändå för där fann jag så mycket mer än lugnande ord till en rädd. Det är en mycket bra bok att ha läst innan en föder barn bl.a. för insikt i hur en förlossning kan gå till, vad som faktiskt händer i kroppen och hur en kan hjälpa kroppen att föda med enkla tekniker. Både jag och min sambo uppskattade även kapitlet som riktar sig till partnern och hur denne kan vara ett s... Läs hela recensionen

 2. Bra för den nervöse men oduglig om man är rädd!
  J E, 14 januari 2018

  Boken ger löften i titeln om att beröra rädsla men borde snarare heta "förberedelse inför förlossningen" eller något liknande. För en person med lätt rädsla kanske den kan fungera men det finns många kvinnor som drabbats av svår rädsla baserat på verkliga upplevelser av en traumatisk förlossning. Många gånger är detta knutet till vad personal gjort (eller inte gjort!) och bemötandet. Jag har verkligen letat efter en bok som tog sig an det problemet men blev mycket besviken. I början av boken ... Läs hela recensionen

 3. Boken ger en härlig känsla inför att föda barn!
  Iréne Setterqvist, 17 oktober 2017

  Boken ger en förståelse för att kroppen redan kan föda barn. Den ger den födande och hennes stödperson verktyg för att hantera det som sker i nuet. Verktygen känns självklara och enkla. De är dessutom roliga och mysiga! Läs boken och våga prova de övningar som finns i den. Och glöm inte näsdukarna, de kan verkligen behövas när man läser de fina förlossningsberättelserna ;-)

 4. Underbar
  Boknörden, 14 april 2016

  En ärlig och rak bok om det som händer kring förlossningen. Mycket tänkvärt och jag upplevde en lugn styrka inför min förlossning.

  Man leds verkligen bort från rädsla! Rekommenderas varmt till dig som väntar barn...

 5. Obligatorisk för alla gravida kvinnor
  Marlene S, 3 april 2016

  Bästa boken för dig som ska föda!
  Jag läste mitt exemplar en vecka innan andra barnet föddes- och vilket lugn och vilken styrka det gav mig.
  Efter akutsnitt med första trodde jag nästan inte att jag skulle kunna föda vaginalt, men det gick!
  Tack Susanna Heli

 6. Kanon, lättläst!
  Malin Anita Annerhall, 25 augusti 2015

  Väldigt lättläst. Känner igen mkt utav teorierna som Coping och medveten närvaro sedan tidigare. Lite mkt fokus på rädsla som jag inte riktigt känner igen mig i. Mer nervositet men såklart bra för alla som känner rädsla. Grym inledning. Gillar att det är partnerfokus och konkreta övningar.

 7. lättläst och hjälpsam
  PI (Stockholm), 9 juni 2015

  Den här boken hjälpte verkligen mig att rikta tankarna åt rätt håll inför förlossningen och bygga upp styrka och egna verkltyg.

 8. Jättebra!
  Angelica, 21 augusti 2014

  Fantastiskt bra bok. Önskar jag läst denna och verkligen använt det som står vid min första förlossning. Mycket bra instruktioner till hur man får ut mesta möjliga av sin partner också. Lättläst, konkret och mycket användbart!

 9. Föda utan rädsla
  Sara, 28 januari 2014

  Den här boken serverar på ett rakt sätt (bra för oss som inte riktigt fixar för mycket flum) fakta vad som faktiskt sker i kroppen under en förlossning. Tar upp olika orsaker till rädsla och ger "knep" för hur man kan minska sin rädsla genom både praktiska moment och teoretiska tankemoment.
  Att läsa den här boken ger en känsla av att man i allra högsta grad kan påverka sin egen förlossningsupplevelse både innan, under och efter.
  Den hjälpte mig att få en liten känsla av kontroll när... Läs hela recensionen

 10. Kan varmt rekommendera denna bok - jag känner mig...
  Hanna Kristin Lindén, 22 december 2013

  Kan varmt rekommendera denna bok - jag känner mig lugn, trygg och förberedd inför förlossningen! Ett plus till att boken även riktar sig till stödpersonen!:)

 11. Tydliga redskap och bra beskrivningar av hur man...
  Angelica , 21 augusti 2013

  Tydliga redskap och bra beskrivningar av hur man använder dom i olika situationer. Bra blandning av övningar, peppande text och historier ur verkligheten.

 12. Fantastisk bok som hjälpte mig enormt inför och vid...
  Sara Malmer, 3 juni 2013

  Fantastisk bok som hjälpte mig enormt inför och vid min andra förlossning. Jag har rekommenderat den till alla mina gravida vänner och alla har känt att de haft stor hjälp av den.

 13. Mycket bra handledning i födandet och många tips på...
  Annette, 29 maj 2013

  Mycket bra handledning i födandet och många tips på hur man själv kan underlätta värkarbetet. Boken tar också upp hur mannen/ partnern kan underlätta förlossningen och därmed stärka hans roll som stödperson.

 14. Under min 3:e graviditet oroade jag mig mycket för...
  Miss Sophie, 16 maj 2013

  Under min 3:e graviditet oroade jag mig mycket för förlossningen efter 2 jobbiga tidigare förlossningar. Jag sökte information om smärta och hittade denna bok. När jag läste den föll allt på plats. I boken fick jag konkreta förberedande verktyg för att hantera min rädsla och våga lita på min kropp och inte minst verktyg att använda under förlossningen. Den är lättläst, tydlig, positiv och vacker och det finns också ett särskilt kapitel för ev partner som är med. Jag fick en fantastisk 3:e för... Läs hela recensionen

 15. Oumbärlig
  Mamma-Karin, 3 januari 2010

  10 dagar innan mitt andra barns födelse fick jag hem den här boken som jag plöjde igenom och tack vare den blev min andra förlossning helt fantastisk. Jag gjorde det mesta hemma arbetet hemma och var bara på förlossningen i 30 min. Där fanns flera konkreta tips i boken som jag hade stor hjälp av under hela förloppet. Helt fantastiskt!

Visa alla 15 recensioner

Fler böcker av Susanna Heli

Bloggat om Föda utan rädsla