Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2009-09-15
Förlag
Bonnier Existens
Dimensioner
212 x 130 x 17 mm
Vikt
280 g
SAB
Vca
ISBN
9789174270082

Vila : om den sköna konsten att varva ner

(2 röster)
Inbunden, Svenska, 2009-09-15
187 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vila - så klarar du livspusslet

Vi lever i ett 24-timmarssamhälle med oändliga aktiveringsmöjligheter. Gränserna mellan dag och natt, arbete och fritid, aktivitet och vila, suddas ut alltmer. Kraven finns att vi ska vara tillgängliga jämt, via mejl, sms och mobilsamtal. Samtidigt ökar så kallade utmattningssyndrom, som kan leda till depressioner och sjukskrivningar. Finns det något samband? Hur ska man hitta en balans i livet när livspusslet ibland känns övermäktigt?

Ny forskning tyder på att det är vilan - och inte stressen - som är avgörande för hur vi klarar belastning och kan bibehålla en god hälsa genom livet. Men det räcker inte att åka på en SPA-resa vart tredje år, vi måste se till att få ordentliga pauser här och nu, varje dag. Det som brister hos många människor är tid för återhämtning i vardagen. Pauser då bara vi bara sätter oss ner en stund och accepterar nuet, eller pauser då vi gör något helt annat för en stund.

Boken Vila innehåller förslag på praktiska övningar, hur man kan träna sig i att släppa taget och kanske vara lite mindre perfektionistisk. Författaren Marie Söderström ger inspiration, förslag och konkret vägledning på hur man kan få utrymme till att vila i vardagen, mitt i ett aktivt liv. Hon lär ut tekniker som mindfulness och acceptans, och delar frikostigt med sig av sina personliga erfarenheter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marie Söderström

Bloggat om Vila : om den sköna konsten att varva ner