Dödgrävarens dotter (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
624
Utgivningsdatum
2009-04-20
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Ulla Danielsson
Originaltitel
The Gravedigger's Daughter
Medarbetare
Acedo, Sara (form)
Dimensioner
178 x 110 x 32 mm
Vikt
300 g
SAB
Hce
ISBN
9789174290028
Dödgrävarens dotter (pocket)

Dödgrävarens dotter

(21 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2009-04-20

Slutsåld

I slutet av 30-talet anländer den tyskjudiska familjen Schwart till USA, på flykt undan nazisterna. Det enda arbete som fadern, tidigare matematiklärare, erbjuds är som dödgrävare och kyrkogårdsvaktmästare. Den bräckliga familjen förföljs och hånas i staden där de slår sig ner och allt slutar i en våldsam tragedi. Sextonåriga Rebecca, dödgrävarens dotter, lämnar hemmet, får arbete som hotellstäderska och hamnar snart i ett äktenskap med en brutal, misshandlande man. Tillsammans med sin lille son flyr hon, byter identitet och tar sig sedan fram genom efterkrigstidens Amerika, hela tiden med den begåvade sonens bästa för ögonen.
Dödgrävarens dotter är tillägnad Joyce Carol Oates farmor och denna storslagna, djupt gripande episka roman om en utsatt kvinnas kamp för överlevnad bygger delvis på farmoderns levnadsöde. Boken har fått lysande recensioner och nominerats till National Book Award.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dödgrävarens dotter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Levande och läsvärd!
    Amanada, 13 juli 2009

    Min första bok av Joyce Carol Oates, och det kommer bli fler. Intressanta personporträtt, berättelse med driv, man vill läsa mer och veta hur det ska gå för bokens huvudpersoner samtidigt som man fantiserar om deras bakgrund. Helt klart läsvärd, en STARK fyra!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Dödgrävarens dotter