Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
394
Utgivningsdatum
2009-06-19
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Mattsson, Marina (form)
Dimensioner
175 x 110 x 20 mm
Vikt
240 g
SAB
Hc
ISBN
9789174290080
Den som dödar draken (pocket)

Den som dödar draken

(63 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket, Svenska, 2009-06-19
79
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En såsfläckad slips, ett grytlock i järn och en vanlig tapetserarhammare med avbrutet träskaft. Det var de tre mest påtagliga fynden som Solnapolisens tekniker gjorde under sin inledande undersökning av brottsplatsen. Att detta med största sannolikhet var de mordvapen som använts för att ta offret av daga behövde man heller inte vara kriminaltekniker för att inse. Det räckte med att man hade ögon att se med och en mage som var stark nog för att man skulle orka titta efter.

Den oefterhärmlige kriminalkommissarien Evert Bäckström har ett mordfall att lösa. Ett till synes helt vanligt fyllskallemord. Men trots att läkarens stränga krav på förändrad livsföring hotar att störa Bäckströms osvikliga analytiska förmåga upptäcker han att skenet bedrar. Dettaär ett alltförkomplicerat mordfall för vanliga poliser. Det krävs en Bäckström för att det ska kunna lösas -- även om det förutsätter att Bäckström måste beväpnas, oavsett vilka konsekvenser det får.

"I en alldeles egen division i svensk kriminallitteratur." Helsingborgs Dagblad
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den som dödar draken
 2. +
 3. Linda - som i Lindamordet : roman om ett brott

De som köpt den här boken har ofta också köpt Linda - som i Lindamordet : roman om ett brott av Leif GW Persson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Den som dödar draken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Beckström
  Ingbritt Nyren, 19 juli 2022

  Vilken svinpäls Evert Bäckström, vilket språkbruk, undrar om GW har stött på en sån här polis på riktigt? Kanske? Intrigen är ändå spännande och han skriver inga dåliga krimromaner. Ganska killig.

 2. GWs bästa?, med Evert i högform
  Lars Norling, 25 januari 2016

  Bra story. Evert är bra och han får dela handlingen med de andra av GWs ess. Och det är inte dumt annars kan det bli lite för mycket av det goda. Storymässigt ligger den snäppet under den om Palmemordet men kommer som klar två av GWs polisböcker.

 3. Finns sådana här poliser verkligen?
  Bernt Erik Ersson, 16 december 2015

  Man undrar om författaren beskriver sig själv via huvudpersonen som är sexistisk, rasistisk, homofob och allmänt alkoholiserad samt beroende av fet mat?
  Jag skrattade mycket när jag läste boken i alla fall.
  Klart läsvärd.

 4. Gillar Leif GW
  bonadea, 3 februari 2014

  Jag gillar Leif GW Persson böcker för de e så mycket mer än bara vanliga kriminalromaner. De är skrivna med humor och dialogerna är roliga. Evert Bäckström är en härlig karaktär utan att vara för överdriven, och eftersom GW har så mycket kunskap om det han skriver är själva brottet i boken något som hade kunnat ha hänt. Rekommenderar boken skarpt!

 5. Alla böcker har hög spänning. Dom trollbinder en från...
  Britta Thyr (Ljusdal), 5 november 2013

  Alla böcker har hög spänning. Dom trollbinder en från första sidan till sista sidan Det gär inte att släppa den förrån man har kommit till slutet.

 6. Spännande!
  Karloff, 30 juli 2012

  Leif GW Perssons träffsäkra skildring av polisen i allmänhet och Ewert Bäckström i synnerhet trollbinder. Spännande och ger mersmak.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Leif Gw Persson