En mörkrädd pojke (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2010-03-15
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Ylva Mörk
Originaltitel
A good and happy child
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
200 g
SAB
Hce
ISBN
9789174290905
En mörkrädd pojke (pocket)

En mörkrädd pojke

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2010-03-15

Slutsåld

George Davis sitter hos en terapeut i New York. Hans fru har tvingat dit honom, deras äktenskap är på väg att spricka. Orsaken är att George inte kan hålla i sin nyfödda son. snart framkommer det att George besökt en terapeut tidigare. Då var han elva år. På terapeutens uppmaning skriver George ner vad som hände en ödestiger höst i början av åttiotalet. Vi förflyttas genom Georges anteckningar till Preston, Virginia där de gula löven från sockerlönnarna täcker gatorna. George föräldrar var båda akademiker, briljanta forskare inom humaniora. I denna högintellektuella miljö, växer George upp och blir till ett lillgammalt och trubbigt barn. Han har inga vänner i skolan och blir ständigt retad. Georges liv förvärras då hans far beger sig på en tjänsteresa till Honduras - en resa vars syfte är höljt i dunkel. Under vistelsen i Honduras blir Georges far sjuk och dör.En kväll när George skall gå och lägga sig hör han en röst som ropar på honom. Det är en pojke; en ?vän ?som ingen annan kan se. George blir besatt av det som hans ?vän? berättar för honom. Vet han sanningen bakom hans fars död? Kan det vara faderns kolleger som ligger bakom hans död. ?Vännen? har nu blivit en del av George och vägleder honom mot allt mörkare platser - platser som ingen människa tidigare beträtt. En mörkrädd pojke är en litterär thriller som befinner sig i gränslandet mellan det övernaturliga och den subjektiva suggestionen. Här finns ekon av Donna Tartts Den hemliga historien, men även av författare som Ray Bradbury och Stephen King i sin skildring av det monstruösas materialisering i vardagen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En mörkrädd pojke. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 3.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 21 juli 2010

  Den här boken trodde jag skulle vara mycket bättre än vad den var. Hade läst några bra recensioner på den i några bloggar. Men ibland så tycker man inte lika... Trodde den skulle vara bra och läskig. Men jag tyckte faktiskt inte att den var läskig alls. Och inte speciellt bra heller. Fast okej var den. Bra skriven och lättläst också. Men själva storyn var sådär.

 2. En debut som lägger ribban högt!

  Jag låg dåsig i en solstolen och plockade upp den bok som låg närmast, oförberedd på vad som väntade.
  En far kan inte hålla i sin son och snart inte ens vara i samma rum. George uppsöker hjälp och det hela härleds till barndomen, till en tid han förträngt och som i alla avseenden var livsförändrande. George söker i gamla dagböcker och ett skrämmande drama framträder.
  George hade en låtsasvän, i brist på riktiga sådana. Men vem var den andre pojken, vars ansikte framträdde i duschång... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om En mörkrädd pojke