Möt mig i Patong (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
433
Utgivningsdatum
2010-05-14
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Wahlström, Kari (form)
Dimensioner
175 x 110 x 45 mm
Vikt
240 g
SAB
Hc
ISBN
9789174291025

Möt mig i Patong

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket, Svenska, 2010-05-14

Slutsåld

Du borde titta till henne!" sa Helenas bror efter sitt besök på ön i Thailand där hennes dotter Linda sedan flera år arbetar som dykguide vid korallreven. Efter en arbetstyngd höst har Helena tagit ledigt och bokat varsin flygstol för sig och sin yngsta dotter Madde. Nu sitter de på McDonalds i Patong och väntar. Linda har lovat komma runt fem. Hon har ordnat hotell, och nästa dag ska de åka vidare tillsammans. Men ingenting blir som de tänkt sig. Hettan, myllret och skönheten tar andan ur dem, och det som skulle bli en underbar semester utvecklas till ett skrämmande äventyr bland dykare, turister och invånare på ön Koh Phi Phi.
Annika Frostells romandebut 2003, Och hon ska vara röd, var en suggestiv berättelse om två kvinnor vilkas liv på ett hemlighesfullt vis flätas samman, och samtidigt en beskrivning av ett samhälle och en tidsanda. Nästa roman, Gråt inte Cecilia (2004), var snarare ett kammarspel om kärlek och beroende, men gemensamt för dem båda är den starka laddningen i personernas relationer och skildringen av hur tillvaron ställs på sin spets.
Hennes nya roman, Möt mig i Patong! är en berättelse om ett paradis i snabb förvandling, präglat av både livsnjutning och mänsklig utsatthet. I detta möte mellan kulturer försöker en mamma och hennes döttrar nå och förstå varandra, och upplevelserna sätter deras tillit och gemenskap på hårda prov. Och när vågorna till sist bryter in över ön, har berättelsen nått sitt slut.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Möt mig i Patong. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Härligt med en bok som utspelar sig i Thailand. Jag...
  bonadea, 10 november 2013

  Härligt med en bok som utspelar sig i Thailand. Jag tyckte första halvan av boken var bättre än den andra. En mamma kommer till Thailand för att träffa sin dotter som bor och jobbar där som säsong arbetare men dottern dyker aldrig upp på stället de skulle träffas på. Första halvan av boken handlar om att hitta dottern, och det är en spännande del, men efter det blir boken sämre. Den blir aldrig seg och tråkigt det bara fattas något som gör det till en bra bok.

 2. Bra berättelse, men kunde vara intressantare skriven....
  Ziggy, 28 juli 2013

  Bra berättelse, men kunde vara intressantare skriven. Inte såååå usel som recensenten innan skrev.
  Tycker att det var intressant att läsa om phi-phi öarna och miljön i thailand, kände igen mig när jag läste boken.

 3. Pinsamt usel...
  Per E, 2 juli 2012

  Boken handlar om en mamma som tillsammans med sin yngsta dotter åker till Thailand för att träffa sin äldsta dotter som bor där. Men den äldsta dottern dyker aldrig upp... Var länge sen man läste en sån här genomusel bok. Långtråkig och tjatig intrig som aldrig leder nån vart. Frågorna om dotterns försvinnande upprepas i det oändliga. Ytliga och korkade betraktelser över den Thailändska kulturen. Hur denna bok någonsin blivit utgiven är en gåta...

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Möt mig i Patong