Håpas du trifs bra i fengelset (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2010-11-08
Förlag
Bonnier Pocket
Dimensioner
177 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Hc
ISBN
9789174291452
Håpas du trifs bra i fengelset (pocket)

Håpas du trifs bra i fengelset

(21 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2010-11-08

Slutsåld

Det gör mer ont när du återuppstår från de döda än när du dör. Skulle vilja döda dig. Nu tvingas jag att gå igenom allting en gång till. Fast baklänges. Och du svarar inte på brev. Människor i fängelse svarar inte på brev.

Det är anhörigvecka på behandlingshemmet. Anni är motvilligt där, hos Sami. Efter alla vändor, löften och återfall har hon inte mycket hopp kvar. De är syster och bror och delar samma uppväxt - där det aldrig fanns pengar, alltid fanns alkohol. För Anni har livet ändå ordnat sig bra, med arbete, man och barn. För Sami har det gått åt helvete. Långa perioder har de ingen kontakt, men Annis längtan efter att få tillbaka sin bror finns alltid där.

I Svinalängorna skildrade Susanna Alakoski utsattheten ur barnens perspektiv. Här handlar det om vuxna med liknande bakgrund, som kämpar med sitt arv, sin prägling, sin överlevnad. Hennes berättelse är fylld av sorg och vrede, över drogers makt och samhällets utstötningsmekanismer, men också av styrka, humor och inte minst - kärlek.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Håpas du trifs bra i fengelset. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. anhörig till missbrukare
  bonadea, 5 augusti 2015

  En bok som berättar vilket helvete det är att vara anhörig till en missbrukare. Fast boken var fylld av känslor så tyckte jag inte om sättet den är skriven på. Korta kapitel som hoppar från ena händelse till annat, och mycket upprepningar så boken blir tjatig.

 2. Jag gillar Susannas sätt att skriva
  Teresia Kjellgren, 15 oktober 2014

  Ett annorlunda språk men jag gillar det. Det blir kraftfullt och mer verkligt. Det får en att fundera på hur nära sig själv de här problemen egentligen finns. Via mitt jobb vet jag att det finns runt om oss och överallt. En bok alla som jobbar med missbruk bör läsa

 3. Stressig läsning
  dianajessica, 19 februari 2014

  Hade den här boken som kurslitteratur. Tyckte tyvärr att språket i boken inte föll mig i smaken. Det var mycket variation i korta och långa meningar och en stor del av boken gjorde att man kände sig andfådd av att läsa.

  Jag föredrog den andra boken vi fick läsa - Spelar död av Stefan Casta

 4. Sträckläste boken och tänkte att den här boken vore en...
  Ann-Marie Johansson, 22 april 2013

  Sträckläste boken och tänkte att den här boken vore en bok för alla som har varit eller är i kontakt med människor som har något beroende. Grät och förstog Annies kamp mellan kärlek och ilska till sin bror.

 5. En bok för anhöriga.....och alla andra!
  Birgitta, 19 augusti 2011

  Den här boken borde delas ut på anhörigprogram! En perfekt bok för oss anhöriga till missbrukare! Kände igen mig genom hela boken! Hennes målande berättelser av känslorna Anni bär med sig känns. Jag grät, log och nickade igenkännande genom hela boken.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Susanna Alakoski