Lyckan, kärleken & meningen med livet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2010-08-06
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Carla Wiberg
Originaltitel
Eat, Pray, Love
Dimensioner
178 x 110 x 21 mm
Vikt
188 g
SAB
Lz Gilbert, Elizabeth
ISBN
9789174291483
Lyckan, kärleken & meningen med livet (pocket)

Lyckan, kärleken & meningen med livet

(29 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2010-08-06

Slutsåld

1:a på New York Times bestseller list
1:a på Book Sense Bestseller
Översatt till 36 språk
Film med Julia Roberts i huvudrollen!
Såld i över 3 miljon ex. i USA
Utvald av Oprah Winfreys bokklubb

Klockan är 3 på natten och Elizabeth Gilbert ligger på badrumsgolvet och gråter. Hon är drygt trettio, hon är gift, har ett hus utanför stan, ett framgångsrikt jobb och försöker få barn - men hon är inte lycklig. En slitsam skilsmässa, en depression och en turbulent kärleksaffär senare bestämmer hon sig för att ta en "time-out". För att på allvar ge sig själv tid och utrymme för att finna sin livsväg bestämmer hon sig för att själv ge sig ut på en lång resa under nästan ett år. I den här boken får vi följa med på hennes reseäventyr. Hon börjar i Italien där hon lär sig konsten att njuta, i Indien konsten att nå sinnesro och i Indonesien hitta balans. • En intensiv, känslig och underhållande memoar om att finna sig själv - och allt som kan hända när man tar ansvar för sitt eget välmående. Mix mellan memoar och reseskildring som läses som en roman!

  "Gilberts prosa är skickligt driven. Hon skriver intelligent, kvickt och med vardaglig livsglädje vilket blir näst intill oemotståndligt" New York Times Book Review

  "En engagerande, intelligent och underhållande memoar" Time Magazine

  "Gilberts resa är full av magiska drömmar, visioner och mystiska tillfälligheter..."Los Angeles Times

  "Den här boken blandar berättelse och reseskildring till en underhållande läsning. Rekommenderas varmt." Library Journal • "Gilberts prosa är skickligt driven. Hon skriver intelligent, kvickt och med vardaglig livsglädje vilket blir näst intill oemotståndligt" New York Times Book Review

  "En engagerande, intelligent och underhållande memoar" Time Magazine
  Visa hela texten

  Kundrecensioner

  Det finns 6 recensioner av Lyckan, kärleken & meningen med livet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. bali, italien, underbar
   borit drougge, 28 april 2014

   Skulle nog gärna se filmen. Om det verkligen är memoarer är de utlämnande och hon delger oss mycket av hinduism, tiden i Indien, kärleken , gemenskapen med människor . Jag är inte klar med boken, jag läser om flera sidor om mantra, gurus, hur man blir en hel människa.

  2. Fantastisk bok!
   MW, 19 mars 2014

   Boken har allt. Många skratt och tårar av igenkännande. Mycket bättre än filmen. Sträckläste boken. Mådde väldigt bra efteråt. Önskar att jag kunde göra samma resa!!!

  3. Härlig läsning. Mycket bättre än filmen. Vilken tjej...
   Karin Hansson, 8 maj 2013

   Härlig läsning. Mycket bättre än filmen. Vilken tjej och vilken resa hon gjort. Härligt att få ta del av hennes innersta tankar + att man får lära sig mycket om olika folk och religioner på ett lättsamt sätt.

  4. Slukande bok
   Erika, 3 oktober 2011

   Jag älskar sådana här böcker! Den slukade mig redan från början och sedan var det sträckläsning som gällde om dagarna. Att veta att allt verkligen har hänt är så otroligt facinerande - att kunna göra den resan. Jag rekommenderar den varmt.

  5. En boost för alla tjejer
   J, 31 december 2010

   Boken började starkt, drog in mig i en intressant och lite annorlunda historia. Den boostar en som tjej och särskilt om du som jag är nyseparerad. Den hade lätt fått högsta betyg om den inte innehållit en stor del prat om andlig text. MEN, läs den för att njuta och sen sörja att den tog slut alldeles för snart!

  6. Rolig!
   AD, 13 december 2010

   Mer girl power än såhär finns ju inte...! Jag har inte sett filmen och kommer inte att göra det heller. Boken är en glädjespruta, lättsam, lättläst...som att umgås med en trevlig, smått galen kompis! Rekommenderas till alla som klarar att inte alltid ta det så allvarligt här i livet! Läs den och ha kul!

  Visa alla 6 recensioner

  Bloggat om Lyckan, kärleken & meningen med livet