Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
535
Utgivningsdatum
2011-02-08
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
178 x 110 x 34 mm
Vikt
280 g
SAB
Hc
ISBN
9789174291599
Glas och aska (pocket)

Glas och aska

(9 röster)
Pocket Svenska, 2011-02-08
55
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Året är 1884. Lili föds in i en välbärgad familj i Elsass, som just tilldelats Tyskland efter att ha varit franskt under flera århundraden. När den älskade fadern plötsligt dör och första världskriget närmar sig ställs livet på ända. Lili ingår äktenskap med faderns vän Ernst och flyttar med honom till Wien, uppfylld av drömmar om ett nytt liv. Men äktenskapet blir inte som hon tänkt och efter en stor tragedi lämnar Lili Ernst.

Efter nästan tjugo år reser den svenska journalisten Amanda åter till Wien, där hon en gång levt i ett studentäktenskap med Jacob. Den omedelbara anledningen är att hon fått ett oväntat arv efter Lili - en ring som kan spåras tillbaka både till ryska revolutionen och till nazisternas arbetsläger.

Genom Amandas efterforskningar växer bilden av en ovanlig kvinnas dramatiska levnadsöde fram. Lili har levt ett liv som kantats av både tragedier och kärlek. Hon upplever nöd och rikedom, krigsperioder och fredstider, och bär också på en hemlighet. Hon reser från ett Europa i sönderfall, präglat av mellankrigstidens konflikter, till ett Amerika som ler bländande mot sina nyanlända och lockar med löften om framgång och rikedom. I sitt sökande efter Lili konfronteras Amanda obönhörligt med sitt eget smärtsamma förflutna och tvingas rannsaka de val hon gjort genom livet.I Ann Syréhn Tomasevics debutroman Glas och aska vävs historien sinnrikt samman med nutiden. Här skildras Europas sönderfall och evighetskonflikter under förra århundradet genom en enskild kvinnas fängslande öde.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Glas och aska
  2. +
  3. Ebbas bok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ebbas bok av Maria Gustavsdotter (pocket).

Köp båda 2 för 114 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »