Lilla himlafågel (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
479
Utgivningsdatum
2011-05-09
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Ulla Danielsson
Originaltitel
Little Bird of Heaven
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
250 g
SAB
Hce
ISBN
9789174291889
Lilla himlafågel (pocket)

Lilla himlafågel

(17 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2011-05-09

Slutsåld

Lilla himlafågel är en ?klassisk Oates? - en tidlös roman om våld och erotisk besatthet, skuld och längtan efter försoning.
Elvaårige Aaron hittar sin mor Zoe brutalt mördad hemma i familjens hus i den lilla staden Sparta i nordöstra USA. Nästan genast riktas polisens uppmärksamhet mot mannen hon nyligen har separerat ifrån - Aarons far. Snart börjar det också gå rykten om att Zoe hade en älskare, en gift tvåbarnsfar, som kan ha varit inblandad i dådet.
Mitt i det svårlösta och utdragna drama som följer står två barn, så småningom unga vuxna, som också utgör romanens berättarröster: den mördade kvinnans son Aaron och älskarens dotter Krista. Under hela sin uppväxt hör de talas om varandra. Krista börjar ta omvägar runt Aarons hus, smyger sig så nära hon bara vågar. Aaron blänger på Krista i skolan, men kan inte sluta tänka på henne. De rör sig i allt snävare cirklar kring varandra och i tonåren övergår nyfikenheten i ömsesidig besatthet. Samtidigt håller båda fast vid tron att den andras far är den som är skyldig till mordet.
Joyce Carol Oates har skrivit en mörk, romantisk och fängslande berättelse som utspelar sig i samma mentala och geografiska landskap som Det var vi som var Mulvaneys och Dödgrävarens dotter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lilla himlafågel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra beskrivning av ett USA som går in i vardagslivets...

    Bra beskrivning av ett USA som går in i vardagslivets hårda verklighet på en mindre ort. Jag trodde inte det var så nära i tiden, det kändes som 1940-50talet. Men boken var detaljrik och det gick att följa med hyfsat bra i Joyce berättarstil. Upplevde boken som något mörk frånvaro av glädje. Dock välskriven.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Lilla himlafågel