Repetitionen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2011-12-08
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Johan Nilsson
Originaltitel
The Rehearsal
Medarbetare
Mogford, Dan (form)
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789174292251
Repetitionen (pocket)

Repetitionen

Pocket, Svenska, 2011-12-08

Slutsåld

Prisbelönt och hyllad debut

När det uppdagas att en flicka vid en high school haft ett förhållande med en medelålders lärare är skandalen ett faktum och händelsen får ödesdigra konsekvenser för både lärare, elever och föräldrar.

Flera av eleverna tar regelbundna saxofonlektioner, och något hos den vassa saxofonlärarinnan får tonårsflickor att börja tala och berätta vad som händer i skolan och i deras liv. Lektionerna blir biktstunder och på flickskolan Abbey Grange kan det behövas. Isoldes äldre syster, Victoria, har haft en sexuell förbindelse med en mycket äldre lärare på skolan. Var det ett övergrepp eller en kärleksrelation?

Isolde befinner sig plötsligt i oönskat fokus på skolan men står samtidigt som vanligt i skuggan av sin storasyster. När hon får upp ögonen för den tuffa, lockande Julia blir allting än mer komplicerat. Samtidigt blir skandalen det givna ämnet för årets stora uppsättning på stadens teaterhögskola. Föga anar den tafflige och oskuldsfulle Stanley vad repetitionerna kommer att leda till. När han, ovetande om vem hon är, börjar träffa Isolde är han med ens dömd att hamna i mer dramatiskt klister än han någonsin kunnat vänta sig av sitt annars så menlösa liv.

Men är det så att Isolde, Stanley och alla de andra bara spelar olika roller i en avancerad lek med berättarstrukturer och brytpunkter mellan skådespel och verklighet, sanning och lögn?

Mottagandet av Repetitionen runt om i världen har varit strålande och romanen har vunnit The Betty Trask-award, the 2007 Adam Award och blevnominerad till The Orange Prize.

"... en mästerlig och brådmogen debut [...] den här unga författaren är häpnadsväckande begåvad och hennes språk överglänser det mesta."

The New York Times
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Repetitionen