3096 dagar (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2011-12-08
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Per Holmer
Originaltitel
3096 Tage
Medarbetare
Form, Jojo (form)
Dimensioner
177 x 110 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
Lz Kampusch, Natascha
ISBN
9789174292268
3096 dagar (pocket)

3096 dagar

(69 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket Svenska, 2011-12-08
55
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den 2 mars 1998 blev tioåriga Natascha Kampusch överfallen och bortförd på väg till skolan. I över åtta år hölls hon inspärrad i ett specialbyggt ljudisolerat källarutrymme hos en man vid namn Wolfgang Priklopil. Fullkomligt utlämnad till förövarens nycker tvingades hon utstå såväl fysisk som psykisk misshandel, utan att veta om hon någonsin skulle bli fri igen. När hon som artonåring slutligen lyckades fly var hennes barndom över.Med 3096 dagar tar Natascha Kampusch tillbaka makten över sin egen historia, från uppväxten och kidnappningen fram till utbrytningen och Priklopils självmord. Hennes vittnesmål över åren i gärningsmannens våld är en berättelse utan enkla svar, som ger en unik och utmanande inblick i fångenskapens psykologi. Insiktsfullt och drabbande beskriver Kampusch den frihetsberövades vardag: hur överlevnadsinstinkten kan få människan att anpassa sig till de mest extrema förhållanden, hur de fysiska betongväggarna omärkligt byts ut mot osynliga inre murar, och hur man som offer påverkas av en tillvaro där förövaren är hela ens värld.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. 3096 dagar
 2. +
 3. 10 år i frihet

De som köpt den här boken har ofta också köpt 10 år i frihet av Natascha Kampusch (inbunden).

Köp båda 2 för 254 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av 3096 dagar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Skrämmande skildring
  Kim M. Kimselius, 31 december 2016

  Det här är en skrämmande skildring av hur ett barn trotsar sin rädsla och får betala konsekvenserna av det i åtta år. Natascha vet mycket väl att man ska akta sig för främmande män och bilar. Om man blir misstänksam ska man gå över till andra sidan gatan. En dag blir det verklighet. En stor bil, och en främmande man, står utefter hennes väg till skolan. Instinkten säger åt henne att gå över till andra sidan, men hon repar mod och fortsätter rakt fram...

  Att behålla modet och förnufte... Läs hela recensionen

 2. Fy fan
  Sarahsson, 4 april 2016

  Läste den här boken för att få större inblick i fallet om Natascha Kampusch som var så stort i media när nyheten om hennes fångenskap uppdagades. Den här boken är Nataschas egen version av hennes år i fångenskap och hur hon till slut lyckades fly från sin kidnappare Wolfgang Priklopil. Att det hela utspelade sig några kilometer från hennes hem och att han planerat och byggt bunkern i flera år innan han genomförde kidnappningen av Natascha (som han en dag såg i en butik med sin mor) gör att de... Läs hela recensionen

 3. Fantastisk, "fängslande" bok!
  Ulla, 17 maj 2015

  Boken beskriver enormt inlevelsefullt hur en jej blir infångad och hållen som slav och fånge i en källare i nästan 10 år av en sinnesjuk man som är besatt av att kontrollera och dominera. Hon försöker trots vidriga levnadsvillkor överleva och att inte bli galen. Inom henne lever hoppet om att en dag kunna fly och bli fri igen. Fångas hon in när hon försöker fly kommer hon att dö, det vet hon.

 4. Svårt att börja läsa, lätt att sluta. Vissa kapitel...
  Kristina , 21 januari 2014

  Svårt att börja läsa, lätt att sluta. Vissa kapitel var lätt att komma igenom medan vissa kapitel bestod bara av en massa ord utan direkt handling.

 5. En mycket gripande berättelse, som är väldigt jobbig...
  Hervor Gustafsson, 3 september 2013

  En mycket gripande berättelse, som är väldigt jobbig att läsa. Ingen människa ska behöva utstå det denna unga flicka har behövt vara med om. Att läsa om Nataschas oerhörda styrka och överlevnadsvilja under alla de svåra åren är en oförglömlig upplevelse. Det finns hopp för henne och hennes möjligheter att se framtiden an med förväntningar på livet.

 6. Intressant och läsvärd. Dock har man lika många frågor...
  Anna C, 13 maj 2013

  Intressant och läsvärd. Dock har man lika många frågor efter att ha läst boken som man hade innan, men historien är ju inte helt okomplicerad. Tycker den är riktigt läsvärd och det var spännande att läsa om polisens arbete.

 7. Boken är helt fantastisk och får en att verkligen...
  Helena, 13 maj 2013

  Boken är helt fantastisk och får en att verkligen värdesätta livet. Fascinerande hur mogen hon verkar vara, i synnerhet när hon pratar om gärningsmannen och hur hon ändå kan tycka synd om honom trots allt han gjort henne. Ändå så skriver hon om vad som ligger bakom att han betedde sig som hand gjorde och att han var en väldigt trasig människa.

 8. Enastående och gripande - 3,096 days
  Jasmin, 22 januari 2012

  Jag sträck-läste Natascha Kampusch bok "3,096 days". Ända sedan historien om den bortrövade flickan som lyckades rymma blev allmänt känd, har hennes liv fängslat mig. Att få läsa boken kändes faktiskt som ett privilegium eftersom att det är väldigt unikt att en person som Natascha låter resten av omvärlden ta del av det grymma liv hon blev utsatt för. Medan jag läste 3,096 days, och även nu i efterhand, kan jag inte sluta tänka på Natascha. Att hon lyckades rymma från mannen som stal hennes b... Läs hela recensionen

 9. Intelligent bladvändare
  Bianca, 18 januari 2012

  En minst sagt omskakande bok. Det är mycket gripande att följa hur Natascha Kampusch som överlevnadsstrategi lyckas föra en inre dialog med ett fiktivt äldre jag, vilket gör det möjligt för henne att uthärda det egentligen outhärdliga. Hon låter läsaren stegvis förstå vidden av de grova kränkningar hon blev utsatt för under fångenskapen, men behåller hela tiden en enastående förmåga att skildra både förövaren och sin inlåsta tillvaro nyanserat.

 10. Gullinina tycker till...
  Gullinina, 12 januari 2012

  Man lär känna henne i början av boken som person och tankar hon hade redan på dagis. Vilken är lite svårt att förstå hur hon idag kan formulera dessa tankar så exakt.

  Efter hon blivit bortrövad till sitt hemska lilla källarutrymme blir det också svårt att förstå hur hon har det, Natascha försöker i boken att ge läsaren en bild och chans att uppfatta hur hon hade det men det är riktigt svårt i många lägen att som läsare göra det.

  Hennes tankar och hennes relation till förövar... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Bloggat om 3096 dagar