Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
513
Utgivningsdatum
2011-12-08
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Moa-Lisa Björk
Originaltitel
In the Kitchen
Medarbetare
Acedo, Sara (form)
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
280 g
SAB
Hce
ISBN
9789174292336

I köket

(3 röster)
Pocket, Svenska, 2011-12-08
56 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Tro, hopp, kärlek och vaniljsås

Gabriel Lightfoot är framgångsrik köksmästare på Imperial Hotel i London. Han är hängiven och noggrann, hård men rättvis mot personalen, som är en brokig samling människor från skilda delar av världen, var och en med sin egen historia att berätta - eller förtiga.

Gabriel planerar att starta en egen restaurang tillsammans med två inflytelserika kompanjoner. Arbetet är det viktigaste i hans liv och han är nöjd med att bo ensam i en påver hyreslägenhet. Men flickvännen vill att de ska flytta ihop, gifta sig och skaffa barn.

När en i personalen, ukrainaren Yuri, hittas död börjar Gabriel förföljas av mardrömmar. Yuri har i hemlighet bott i källaren under köket tillsammans med Lena som arbetar i disken. Gabriel känner sig manad att ta hand om Lena och hon flyttar in hos honom En märklig sexuell relation uppstår och Gabriel anfäktas av samvetskval över att han utnyttjar henne samtidigt som hans verklighetsuppfattning börjar vackla under hennes inflytande.

Hotellköket känns allt hetare och trängre, kontoret mer och mer ostädat och krävande och de vindlande källargångarna under köket alltmer börjar likna en gravkammare. Tillvaron för Gabriel blir successivt förvrängd och han snärjer in sig i lögner och ljuger för sin flickvän, för Lena, för sin personal och till slut för sig själv. Långsamt och obönhörligt går han mot ett totalt sammanbrott i en värld som snart bara består av osammanhängande fragment.

"Ta en helg, om ní har chansen, och läs Monica Alis nya bok. ... Den är stark, på gränsen till outhärdlig, men skarpt humoristisk och väl berättad. Jag har just hämtat mig."
Dagens Nyheter

"Ali skriver medryckande och jag är fast från första sidan. ... de första kapitlen i boken är som ett samtal med Charles Dickens. ... en riktigt härlig gammaldags roman."
Kulturnytt

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I köket
  2. +
  3. Sommaren i Mamarrosa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sommaren i Mamarrosa av Monica Ali (pocket).

Köp båda 2 för 105 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om I köket