Äcklet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Albert Bonniers klassiker
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2012-01-18
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Eva Alexanderson
Medarbetare
Stoyanov, Tzenko (form)
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789174292367

Äcklet

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-01-18
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Efter ett kringflackande liv har Antoine Roquentin slagit sig ned i en liten fransk hamnstad. För att fördriva tiden sysslar han med att fullborda ett historiskt arbete, men det inger honom ingen tillfredsställelse. Historien är död för honom, även hans eget förflutna, och han är oförmögen att upprätta kontakt med det närvarande. Lösryckt ur alla sammanhang grips han av ett oemotståndligt äcket inför sitt eget kroppsliga jag, inför själva existensen av människor och ting. Äcklet är en bok utan nåd, en av de stora tolkningarna av den moderna människans främlingsskap. Med etsande inlevelse skildrar Jean-Paul Sartre en livssituation där identitetsförlust och overklighetskänsla blir till en kväljande upplevelse av tillvarons absurditet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Äcklet
 2. +
 3. Främlingen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Främlingen av Albert Camus (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Äcklet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En blandning av enastående till obegripligt
  Marve, 4 september 2018

  En klassiker som kräver en del av sin läsare. Genom att skriva i dagboksanteckningar ger det en närhet i berättelsen. Men det gör tyvärr inte att man förstår karaktären särskilt väl. Det är en speciell man, som delar sina tankar.

  Min upplevelse är att vissa delar är alldeles enastående, andra är röriga och det är mycket som jag inte förstår överhuvud taget. Hade förväntat mig mer av något som kallas klassiker.

 2. På en helt annan nivå...
  Maskrosflickan, 17 december 2014

  Vi läste boken i vår bokklubb. poängsättningen varierade från ett halvt poäng till en femma.
  För mig var boken osammanhängande och rörig. Fångades varken av karaktärer eller miljön. Är dock inte ledsen att jag läst den. Kan säkert få någon pluspoäng i något mer litterära kretsar : )

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jean-Paul Sartre