Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
389
Utgivningsdatum
2012-02-08
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
220 g
SAB
Hc,839.7
ISBN
9789174292428
Himmelsdalen (pocket)

Himmelsdalen

(55 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket Svenska, 2012-02-08
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Skruvad roman i thrillertempo

Dalen mellan bergen i Schweiz är ett paradis på jorden. Eller åtminstone ett paradis för människor med vissa psykiska åkommor, som behöver vila upp sig i lugn miljö med hög luft, god mat och professionell omvårdnad. Så ser det i alla fall ut. Men varför är det då så förtvivlat svårt att ta sig därifrån? Och vad har alla patienter gjort för att ta sig dit?

Svenske Daniel kommer till Himmelsdalen för att besöka sin tvillingbror Max. Max vill be honom om en tjänst: att byta plats med honom så att han hinner ordna upp lite privata affärer. Daniel ger med sig, och Max ger sig av.

Men kommer inte tillbaka. Daniel förstår att Max är mycket mer manipulativ och farlig än han någonsin har trott. Och det värsta är: så är alla andra i Himmelsdalen också. Den öppna friska dalen är ett fängelse för riktigt sjuka människor, farliga både för sig själva och omvärlden. Och personalen kan han naturligtvis inte övertyga om att han inte är han utan att han är sin bror.

Marie Hermansons nya berättelse är en spännande, mångbottnad berättelse, med thrillerns snabba oväntade vändningar, och den samhällskritiska romanens tankeväckande tilltal.

"Med små medel bygger Hermansson upp en spänning som blir alltmer kafkaartad och klaustrofobisk [...] rysningsframkallande bladvändare."
Aftonbladet

"'Himmelsdalen' är en rakt igenom fängslande, välskriven, genomtänkt och intelligent berättelse, en förvrängd men ändå så igenkännlig bild av vårt eget samhälle. En läsupplevelse."
Östgöta Correspondenten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Himmelsdalen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Favorit
  Sarahsson, 4 april 2016

  Detta var ett bok-tips jag fick av min mor och detta var även mitt första möte med Marie Hermansson. Hon har skrivit en grymt spännande roman som är så skickligt uppbyggd att man blir glad i hjärtat. Än idag (flera år senare) har jag svårt att släppa boken och tipsar om den kors och tvärs.

  Storyn är bra uppbyggd med ett trovärdigt koncept som gör att verklighets känslan blir påtaglig. Just att det hela tiden snuddar vid gränsen för det extrema mänskliga beteendet resulterar i ett obe... Läs hela recensionen

 2. spännande
  bonadea, 29 september 2015

  Riktigt spännande bok som jag fastnade i direkt, har inte läst Maria Hermanson s böcker tidigare men efter denna boken så vill jag se vad hon mer har skrivit.

 3. Bladvändare..
  JHT, 18 augusti 2015

  Spännande och intressant.. Har redan rekommenderat den till flera vänner och bekanta. Hittills den av Marie Hermanssons böcker jag gillat bäst.

 4. Kunde vara verklighet
  Irene Winhed-Hjeltman, 8 oktober 2014

  Jag har läst tre böcker av denna författare varav den här boken grep tag i mig totalt. Jag känner psykopatens väsen. Hermansson kan beskriva den fullständigt trovärdigt. Jag köpte denna bok till min personalgrupp på 20 personer och alla tyckte den var mycket bra.

 5. inte en favorit
  Margareta Olsson, 26 april 2014

  Hittills har jag gillat samtliga Marie Hermanssons böcker som alltid pendlar mellan verklighet och mystik. Oväntade vändningar håller spänningen på topp. Ibland blir det krypande obehagligt. Denna var dock ingen favorit. Kändes för mycket som en teater med pappkulisser. Inget fel på storyn men utformandet tilltalade mig inte.

 6. Kuslig och flyhänt skriven skildring av en fiktiv...
  Birgitta K, 14 januari 2014

  Kuslig och flyhänt skriven skildring av en fiktiv exklusiv klinik, där den moderna människans psyke och känsloliv står i fokus. Spännande på många plan, en riktig bladvändare.

 7. En jättebra bok som jag hade svårt att släppa. Har...
  Ninnie Närhi, 13 juli 2013

  En jättebra bok som jag hade svårt att släppa. Har läst en hel del annat av henne och gillar hennes sätt att fånga mig som läsare genom att storyn tar oanade vändningar. Rekommenderar den varmt!

 8. En fullträff. Har läst en del tidigare av Marie...
  Christer (Ljungskile), 5 juni 2013

  En fullträff. Har läst en del tidigare av Marie Hermansson som jag gillade sådär, men här kom fullträffen. En story som hela tiden håller greppet om läsaren, man känner intrigen krypa genom kroppen och undrar hela tiden hur detta skall sluta. Och ett slut kommer, lika rafflande som historien i övrigt. En toppenbok för er som gillar psykologiska spänningsromaner.

 9. Trevlig läsning
  Patrik, 3 januari 2013

  En läsvärd och tänkvärd bok

Visa alla 9 recensioner

Bloggat om Himmelsdalen