Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
918
Utgivningsdatum
2012-02-08
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Kajsa-Lisa Lönngren
Originaltitel
La mano de Fátima
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
177 x 110 x 50 mm
Vikt
480 g
SAB
Hce,863.7
ISBN
9789174292459
Fatimas hand (pocket)

Fatimas hand

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2012-02-08

Slutsåld

Andalusien 1568. Efter att i åttahundra år ha härskat över södra Spanien är muslimerna nu utsatta för ständiga förföljelser och förödmjukelser. De reser sig i en desperat, väpnad kamp mot den spanska kungamakten. En av dem som dras in de våldsamma striderna är mulåsnedrivaren och hästskötaren Hernando, son till en muslimsk kvinna och en kristen präst. Han får uppleva brutaliteten och grymheten från båda sidor. Men han möter också kärleken - hos den unga, modiga Fatima. Och trots sitt enkla ursprung ska Hernando komma att spela en avgörande roll i den muslimska kampen för överlevnad i denna värld av blodiga religiösa motsättningar...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Fatimas hand. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Historisk
  Rosie65, 20 juli 2014

  En fantastisk bok om Spaniens historia i en berättelse. Tyckte den var bra skriven med många detaljerade beskrivningar och en mycket fin och känslosam berättelse. Jag ville inte att boken skulle ta slut. Vill ha mer böcker av denna författare översatt till svenska.

 2. Underbar underbar underbar!! Otroligt spännande och...
  Cia, 27 juli 2013

  Underbar underbar underbar!! Otroligt spännande och fantastiskt lärorik! Älskade ni som jag "Katedralen vid havet" så är även detta en bok för er. En lektion i spansk 1500-tals historia med en stor portion religion, dramatik, kärlek och passion inbakat! Njut!

 3. En bra bok med diger bakgrundshistoria. Visste sedan...
  Berit Niklasson Ling, 28 maj 2013

  En bra bok med diger bakgrundshistoria. Visste sedan tidigare morernas närvaro i Spanien men inte allt om det lidande som fanns; både från morernas sida och de kristna, nykristna. Tyckte för min del att slutet var något överraskande. En bra bok som är värd att läsa från första till sista sidan. Fyra stjärnor ger jag boken.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Fatimas hand