Frukost på Tiffany's (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Albert Bonniers klassiker
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2012-08-01
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Birgitta Hammar
Originaltitel
Breakfast at Tiffany's
Dimensioner
175 x 110 x 10 mm
Vikt
106 g
SAB
Hce
ISBN
9789174292756
Frukost på Tiffany's (pocket)

Frukost på Tiffany's

(24 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2012-08-01
69
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I ett nedslitet tegelhus i New York, med en brokig samling hyresgäster, bor den lättsinniga och förtrollande Holly Golightly, 19-årig överlevnadskonstnär. Genom grannen, den unge Författaren, får vi följa hennes halsbrytande liv ett hektiskt år under andra världskriget. Truman Capote, som i den unge Författaren tecknar ett ömsint och lite ironiskt självporträtt, kom att bli en av USA:s mest lästa moderna författare. Hans bitterljuva berättelse om Holly, som när ångesten väller över henne drömmer om att äta frukost på Tiffany's, New Yorks elegantaste juvelerarbutik, har blivit en klassiker. Boken innehåller också tre noveller av Truman Capote: Ett hus av blommor, En diamantgitarr och Ett julminne - alla tre lysande exempel på Capotes stilkonst.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Frukost på Tiffany's. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Som en fruktig cocktail
    Sofie, 3 december 2012

    Under ett år får läsaren följa den excentriska societetstjejen Holly Golightly och hennes vänskap med den anonyme berättaren, och deras liv på Manhattan under femtiotalet.

    Kortromanen bakom den klassiska filmatiseringen är som en fruktig cocktail, lätt och söt. Att det har blivit en klassiker är inget konstigt - dess blandning av frimodighet, grace, fest och musik är tidlös och modern. Cocktailen är lätt att svälja - men trots den rappa läsupplevelsen kommer Holly Golightly att stanna i ditt hjärta för alltid.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Truman Capote