Brott/Skuld (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2012-10-15
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Lena Hammargren
Originaltitel
Verbrechen/Schuld
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
179 x 110 x 21 mm
Vikt
179 g
ISBN
9789174292923

Brott/Skuld

(29 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-10-15

Slutsåld

Brott omger oss överallt i fiktionen. Deckare i böcker, krim på tv, polisfilmer på bio. Men du har garanterat aldrig läst om brott och straff på det här sättet. För i dessa elva noveller är det inte det svårlösta fallet eller den ansiktslöse förövaren som är huvudsaken. Inte det förvridna eller förtvinade psyket. Här handlar det, för att citera Gunnar Ekelöf, om "den gamla skamliga vanligheten, den gamla vanliga skamligheten". En man slår ihjäl sin hustru som trakasserat honom under hela deras äktenskap. En syster tar livet av sin älskade bror, som är fången i sin egen kropp och sjukdom efter en svår olycka. En ung man rånar en bank, börjar om sitt liv i Etiopien och blir lycklig. Sen hämtar polisen honom. En man dör av hjärtinfarkt hos en illegalt invandrad prostituerad kvinna, som får hjälp av sin kille att stycka honom och begrava honom i stadsparken. Annars skulle hon ju fängslas och sedan utvisas.

Ferdinand von Schirach är advokat, och det är de fall han stött på i sitt yrke som inspirerat honom till berättelserna i Brott. Med advokatens sakkunskap och med en fullfjädrad författares medkänsla och värme har von Schirach åstadkommit verklig "Kleinkunst", stor konst i litet format.

För vilka brott det än är så är det människor som begår dem. Skamliga vanliga människor. Och von Schirach berättar om dem som ingen annan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Brott/Skuld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En av de bättre deckarna på länge. Tyvärr har Bokus...
  Ulf Taxén, 16 januari 2014

  En av de bättre deckarna på länge. Tyvärr har Bokus skrivit för mycket på sin recension. Avslöjar för mycket om handlingen. Läs boken och glöm vad Bokus skriver så har ni en härlig läsupplevelse.

 2. Fängslande berättelser om brott och skuld iklädda ett...
  ANDERS FORSMAN, 28 november 2013

  Fängslande berättelser om brott och skuld iklädda ett korthugget, stramt och effektivt språk utan emotionella övertoner. Bland det bästa jag läst. Det rör sig om noveller, en litterär form författaren delar med årets nobelpristagare i litteratur (Alice Munro 2013).

 3. Novellerna etsar sig fast på näthinnan! Väldigt...
  catrine, 30 oktober 2013

  Novellerna etsar sig fast på näthinnan! Väldigt fascinerande och annorlunda skrivet. Kan varmt rekommenderas till alla som är intresserade av psykologi samt kriminologi.

 4. Boken har ett alldeles speciellt språk, sakligt men...
  -, 3 juli 2013

  Boken har ett alldeles speciellt språk, sakligt men mycket beskrivande, också lite "mellan raderna". Historierna/novellerna är både spännande och informativa, de har en doft av dokumentär som man sannerligen inte är van vid i litteratur av deckartyp. Kanske inte så konstigt då författaren är åklagare.

 5. Bra och intressant läsning med lite annorlunda...

  Bra och intressant läsning med lite annorlunda vändningar i juridiken. Det märks att det är en författare som har stora insikter och kunskaper i sin berättelse av olika kriminalfall.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Ferdinand Von Schirach