Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2012-12-14
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Westerberg, Jens (form)
Dimensioner
177 x 110 x 14 mm
Vikt
122 g
SAB
839.73,Hc.016
ISBN
9789174292978
När börjar det riktiga livet? (pocket)

När börjar det riktiga livet?

(38 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket, Svenska, 2012-12-14
51
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ny novellsamling av Fredrik Lindström

Moderna människor lever alltmer sina liv i ett slags förberedelse. Det är nästan alltid något som står i vägen för det fulländade livet: man behöver en bättre bostad, ett intressantare jobb, man längtar efter barn, att möta kärleken, att få lite mindre att göra på jobbet, att barnen ska flytta hemifrån, att få totalrenovera huset, få mer tid för familjen. Eller något annat. Sedan ska man börja leva det där "riktiga livet" som man väntat så mycket på.

2001 gav Fredrik Lindström ut Vad gör alla superokända människor hela dagarna?. Boken är den mest sålda novellsamlingen i Sverige någonsin, 270.000 ex. Tio år senare kommer äntligen en uppföljare. Fjorton nya noveller med maximal träffsäkerhet och samtidskänsla. Där risken för igenkänning hela tiden är överhängande, och där avståndet mellan varm humor och ångestfyllt allvar är minimalt.

Det är berättelser fyllda av människor som lika gärna kunde vara du själv. Folk som, precis som du, försöker hitta sin egen stil eller bara funderar på om man verkligen lever sitt liv med rätt partner -- om man kanske kunde fått något bättre? Människor som undrar när de ska börja använda all utrustningen de har i sina kök och om det inte kan ingå i mänskliga rättigheter att få barn, familj och bli lite lycklig?, Människor som faktiskt har lite högre anspråk och vill börja fånga dagen, men bara har lite svårt att komma igång med det. Som skulle vilja ha ut mer av alltsammans! Inte bara i kärlek och relationer, kvalitetstid och spontansex. Utan i allt! Och som är beredda på det där riktiga livet, som skulle kunna börja närsomhelst.

"Fredrik Lindström har en fin förmåga att skapa små berättelser utifrån detaljer som är absurda och bagatellartade men ändå signifikativa." - Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När börjar det riktiga livet?
 2. +
 3. Vad gör alla superokända människor hela dagarna?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad gör alla superokända människor hela dagarna? av Fredrik Lindström (pocket).

Köp båda 2 för 99 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av När börjar det riktiga livet?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tråkig
  Kalle, 11 november 2017

  Tråkig. Finns inget att tillägga egentligen. Det är väl tänkt att den skulle vara underfundig men nej, bara tråkig! Tyvärr

 2. Positivt överraskad
  Lars, 18 november 2014

  Jag gillar mycket som Fredrik Lindström gör, han lite "tråkiga" och torra stil är ofta se/hörvärd.
  Började läsa denna samling med tanken att det kan finnas ett och annat guldkorn, men jag blev positivt överraskad. Inte förutsägbara berättelser som fick mig att både tänka till och le.

 3. Med träffsäkerhet och humor lyckas Fredrik Lindström...
  Jens Haraldsson (Stockholm), 14 januari 2014

  Med träffsäkerhet och humor lyckas Fredrik Lindström ringa in nutidsmänniskans i en mindre tilltalande skepnad. Det flesta kan nog motvilligt känna igen sig i viss utsträckning.

 4. Ganska tråkig faktiskt.Jag hade förväntat mig mer av...
  Maria, 5 augusti 2013

  Ganska tråkig faktiskt.Jag hade förväntat mig mer av Lindström som brukar vara så underfundig i sina TV program. Jag tröttnade efter första kapitlet.

 5. En för att vara Lindström något medioker samling....
  Lena N, 2 juli 2013

  En för att vara Lindström något medioker samling. Ingen som föll mig så där helt i smaken. Lättläst och fyndig-absolut. Men den satt inte kvar i huvudet efter att den var färdigläst.

 6. Besvikelse
  von Smartass, 6 mars 2013

  Är en beundrare av Fredrik Lindström. Men denna gång väntade jag förgäves på poängen. Den kom aldrig.

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om När börjar det riktiga livet?