Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
371
Utgivningsdatum
2013-03-15
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Nordlander, Eva (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
210 g
SAB
Hc
ISBN
9789174293159
Hon är inte jag (pocket)

Hon är inte jag

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2013-03-15
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det är 80-tal och en liten flicka flyr tillsammans med sina föräldrar från Iran till Sverige. Det gamla landet har krossat drömmarna men det nya landet krossar familjen. De, som har kämpat för frihet i Iran, befinner sig nu i trygghet men utanför och avskurna från omvärlden. Pappan försöker hitta en väg in i det nya samhället och mamman vill inte lämna filtarna som doftar av hemlandet. Respekt och kärlek vittrar sönder och dottern tvingas bli vittne och medlare mellan föräldrarna.Hennes pappa vet att hårt arbete är nyckeln till framtiden, och han lär sin dotter att hon måste vara bäst, oavsett vilka offer som krävs. Med hans revanschlust och suget efter tillhörighet som bränsle är hon snart kårordförande på Sveriges mest utpräglade elitskola. Det är en tillvaro som utgörs av ständiga middagar med näringslivets toppchefer, tal till studenterna och intervjuer med riksmedia. Men framgången är ensam och hotfull. I vissas ögon är man alltid blatte, och för den som måste vara bäst finns inget andrum. Golnaz Hashemzadeh har lyckats skriva prestationsjunkiens berättelse ur ett invandrarperspektiv som både skrämmer och fascinerar. Hon är inte jag är en berättelse om en familj som kämpar, om två föräldrar som omedvetet plågar sina barn med sin egen olycka, om en kvinna som offrar sig själv i jakten på att vara den alla älskar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hon är inte jag
 2. +
 3. Det var vi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det var vi av Golnaz Hashemzadeh Bonde (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hon är inte jag. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Varför läsa denna bok?!
  Monika Larsson, 24 januari 2019

  Då jag i bokcirkeln läst Augustin Erbas Blodsbunden blev jag otroligt nyfiken på denna bok. Den är skriven av en kvinna och handlar om en flicka från i Iran om hur hon växer upp i Sverige upplever och blir behandlad. Hennes kamp att bli svensk. Jag kunde knappt släppa boken förrän den var slut. Eftersom det idag är så att man lever mitt i detta men ändå ingen aning. Läs den!

 2. Hon är inte jag av Golnaz Hashemzadeh Bonde
  Maja Grön, 17 juli 2018

  Boken beskriver en invandrar flickas uppväxt. Hon ser sina föräldrars svårigheter att komma in i det nya samhället och hur de lider av alla svåra oarbetade trauman. Flickan vill vara all till lags, bäst i skolan, bäst i basket, vara med på fester, förmedla mellan föräldrarnas konflikter mm.

 3. Hjärtskärande berättels om utanförskap i Sverige
  Shahla Parvizi, 15 november 2017

  "Hon är inte jag" är en psykologisk drama om utanförskap och prestationseufori. En djup berättelse om påtvingad samhällsmiljö och motstånd för att inte bli som dem som är misslyckade. Också en drama om samhällets misslyckade kretsar, avundsjuka och rasism som delar på oss människor i vi och de. Den klurar ut hur det är att skapa segregerade förortsområden. Människor skapar dem för att skydda sig mot hotet från vardagsrasismen. Måste läsas!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Golnaz Hashemzadeh Bonde

Bloggat om Hon är inte jag