Den osynliga bron (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
653
Utgivningsdatum
2013-04-15
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Ann Björkhem
Originaltitel
The Invisible Bridge
Medarbetare
Kulseth, Bjørn (form)
Dimensioner
180 x 110 x 40 mm
Vikt
352 g
SAB
Hce
ISBN
9789174293258
Den osynliga bron (pocket)

Den osynliga bron

(30 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2013-04-15

Slutsåld

Paris 1937. Andras Lévi, en ung arkitektstudent, anländer från Budapest med ett stipendium, en resväska och ett mystiskt brev som han har lovat att leverera till en person på rue de Sévigné. Brevets mottagare är den unga änkan och balettskoleläraren Klara som Andras blir handlöst förälskad i. Deras förhållande blir passionerat men komplicerat. Hon är åtta år äldre än han och bär på en mörk hemlighet. När hon slutligen inviger Andras i den tar hans liv en ny vändning.Samtidigt rycker kriget i Europa allt närmare och då det bryter ut drabbas inte bara Andras och Klara, utan även hans bröder och hela hans ungerska familj. När Andras kämpar för sin överlevnad i de nazistiska arbetslägren, känns åren i Paris som en avlägsen dröm. Samtidigt är tankarna på Klara det enda som håller honom vid liv. Han minns den magiska dagen då de åkte skridskor i Bois de Boulogne, deras kärleksmöten i hans iskalla vindsvåning och alla de gånger han i smyg beundrade hennes dansövningar. Hoppet om att en gång få återse henne är det enda han har kvar i en värld av ofattbar ondska.Den osynliga bron handlar om en kärlek som sätts på hårda prov, om en judisk familj som kämpar för att inte utplånas och om tre bröder som för alltid är bundna till varandra. Julie Orringer har skrivit en roman med en våldsam emotionell kraft. Det finns många romaner om andra världskrigets fasor, men få så drabbande som denna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Den osynliga bron. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gripande till tårar!
  B Tson M, 21 november 2015

  En mycket gripande bok som gav mig helt nya synvinklar på kriget och människorna som drabbades. Jag har inte varit speciellt intresserad av historia tidigare så boken gav mig mycket.

 2. Den osynliga bron
  Ulla-Britt Agárdi, 18 mars 2015

  Jag tycker mycket om boken. Bra skriven och för mig välkända platser och miljöer. Och människorna är för mig så levande.

 3. Helt enkelt väldigt bra.
  Peder, 29 juli 2014

  Bra skriven och bra översatt.

  Orden och formuleringarna flyter på av sig själv och det gör boken väldigt lättläst. Ett väldigt bra sätt att vilja läsa mer.

  Historien om en ungrare som reser till Paris och finner kärlek finns det definitivt något klassiskt över. Men inget känns påklistrat eller överkonstruerat så därför sugs man in i handlingen på en gång. Där stannar man tills man med lite halvtungt hjärta och sårad själ läst ut sista sidan och påminner sig själv om att dett... Läs hela recensionen

 4. Läsupplevelse!
  Marie, 13 juni 2014

  En gripande historia med fina miljö- och personbeskrivningar. En viktig del av vår historia skildras så den berör på djupet.

 5. Jättebra bok - bra historiebeskrivning!
  Sivan, 10 juni 2014

  Intressant bok - väldigt spännande att följa familjens öden.
  Lättläst - en bok som var svårt att lägga ifrån sig!

  Skulle behöva läsas av många som glömt Europas "mörka" historia.

 6. Ungern och de ungerska judarna visste jag inte så...
  Ingrid, 30 december 2013

  Ungern och de ungerska judarna visste jag inte så mycket om. Fasansfulla upplevelser i andra hälften av boken. Välskriven. Svårt att lägga den ifrån sig.

 7. DEN OSYNLIGA BRON - sommarens läsupplevelse ! Efter...
  Lena Borgljung, 7 augusti 2013

  DEN OSYNLIGA BRON - sommarens läsupplevelse ! Efter en c:a 50 sidor lång startsträcka, där man undrar vad boken egentligen går ut på, så blir detta en riktig bladvändare. Ungern, Paris, Europa....under andra världskriget, där synen på judar är fullständigt obegriplig. Man läser, berörs och känner stor sympati med huvudpersonerna, men blir också mycket medveten om hur ond människan kan vara. Hela boken känns som en dokumentär och jag var uppriktigt ledsen när boken var slut.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Julie Orringer