De gömda rummen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
445
Utgivningsdatum
2014-02-11
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Johanna Svartström
Originaltitel
Habitaciones cerradas
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
178 x 109 x 27 mm
Vikt
245 g
SAB
Hce
ISBN
9789174293760

De gömda rummen

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2014-02-11

Slutsåld

Året är 2010. Violeta Lax är konstintendent i Chicago och barnbarn till den välkända spanska konstnären Amadeo Lax. Hon har ägnat sitt liv åt hans konstnärskap och tror sig veta allt som finns att veta om honom. När hon får reda på att den katalanska staten äntligen har föreslagit att hennes farfar stora hus i Barcelona ska bli ett konstmuseum tillägnat hans verk ger hon sig brådstörtat av till Spanien.

När renoveringen påbörjas beslutas att den stora muralmålning som Amadeo gjort av sin vackra fru Teresa tillfälligt behöver tas ned. Enligt myten som alltid har berättats för Violeta lämnade Teresa sin lille son och sin man och reste till Amerika med en annan man. Amadeo målade av henne på en av husets väggar för att uttrycka sin förtvivlan.

När muralmålningen i slottet mycket försiktigt avlägsnas upptäcks en dörr utan handtag. När den öppnas hittas en mumifierad katt och en kvinna som varit död sedan länge.

Omtumlad fortsätter Violeta sin resa, till Comosjön i Italien. Där bor en kvinna som i ett brev förklarat sig ha något viktigt att berätta för Violeta. Pusselbit läggs till pusselbit, och Violeta förstår att hon i själva verket inte haft en aning om sin familjs sanna historia.

De gömda rummen är en fantastisk roman i Zafons anda, som tar oss med genom seklen till ett försvunnet Barcelona.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De gömda rummen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bok för de som gillar att tänka!
    Kmaiped, 16 september 2016

    Ett förföriskt vackert språk, en spännande historia om livet. Som läsare får du följa med på en resa fram och tillbaka i livet, tragiken och glädjen, kärlek och sorg om vartannat. Jag gillar den jättemycket men ska du läsa den kan du behöva ta dig tid att förlora dig i berättelsen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Care Santos