Matnostalgi : rätterna vi minns och de vi helst vill glömma (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2014-01-21
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
210 x 136 x 19 mm
Vikt
283 g
SAB
Qca
ISBN
9789174293838
Matnostalgi : rätterna vi minns och de vi helst vill glömma (storpocket)

Matnostalgi : rätterna vi minns och de vi helst vill glömma

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket Svenska, 2014-01-21

Slutsåld

Matnostalgi är en bok om oss svenskar och vårt förhållande till mat under de senaste årtiondena; vad vi ätit, hur och vilka trender och influenser vi hoppat på. Sedan det glada 70-talet har det hänt väldigt mycket och idag kan vi mycket mer om vad vi äter - och som det trendkänsliga folk vi är testar vi gärna nya influenser. Från att ha varit en ren nödvändighet är mat nu, mer än någonsin, något vi använder oss av för att visa vilka vi är. I Matnostalgi tar vi en promenad längs minnenas allé. Vi minns 70-talets nasi goreng och pizza quattro stagioni, 80-talets quiche och kassler, tar en sväng via 90-talets jättemuffins och 00-talets långkok och surdegsbröd för att landa i ett 2010-tal där vi gärna fotar och lägger ut våra måltider på Instagram och maler eget högrev till fredagsburgaren. Boken innehåller även en omfattande receptdel med tidstypiska recept för varje årtionde samt en hel del mer eller mindre viktiga listor. Författare är Joanna Drevinger. Bokens format är storpocket.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Matnostalgi : rätterna vi minns och de vi helst vill glömma. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Klart läsvärd!
    Susanne Erlandsson, 28 februari 2014

    En mycket bra bok! Ingen ren kokbok utan mer en nostalgibok där man kommer ihåg hur mammas risotto med falukorv o paprika smakade:)

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Matnostalgi : rätterna vi minns och de vi...