Marina (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2014-06-10
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Yvonne Blank
Originaltitel
Marina
Medarbetare
Form, Jojo (form)
Dimensioner
180 x 110 x 16 mm
Vikt
145 g
ISBN
9789174294033
Marina (pocket)

Marina

(78 röster)  |  Läs 13 recensioner
Pocket, Svenska, 2014-06-10

Slutsåld

I maj 1980 försvinner plötsligt femtonårige Óscar från sin internatskola i Barcelona. Under sju dagar och sju nätter vet ingen var han är. Allt börjar hösten dessförinnan, när Óscar smyger in i ett övergivet hus och hittar en gammal klocka som tar honom tillbaka i tiden. I huset träffar han också Marina och hennes far, som båda bär på en tragisk hemlighet. Marina tar med Óscar till den närliggande kyrkogården, där något märkligt sker en gång i månaden, den fjärde söndagen klockan tio på morgonen. En beslöjad kvinna kliver ner från en hästdroska, lägger en ros vid en namnlös gravsten och stannar endast en liten stund innan hon försvinner. En dag bestämmer Marina och Óscar sig för att följa efter den hemlighetsfulla damen. Hon beger sig ner i djupet av stadens underjordiska labyrint. Där börjar deras äventyr. Marina är en svindlande berättelse där Carlos Ruiz Zafón följer Óscar och Marina långt in i Barcelonas undre värld, en bortglömd plats mörkret frodas.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Marina. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En av mina favoritförfattare
  Catarina Thörngren, 3 oktober 2016

  En saga för vuxna. Jag tycker om att han växlar mellan fantasi och verklighet i sina böcker. Det stimulerar tänkandet.

 2. Fantastisk
  Elisabeth, 7 februari 2016

  Jag älskar hans böcker, spänning, mystik, romans. Den här har lite övernaturliga inslag och det gör den ännu mer fascinerande. Jag längtar redan till nästa översättning.

 3. Magisk saga
  Kim Cecil Kimreus, 10 november 2015

  Som vanligt ledar Carlos Ruis Zaf'on läsaren in i en magisk värld, om två ungdommars förhållaande. Se det som en saga för vuxna. Inta C R Z bästa roman men väl värd att läsa.

 4. Fångande och fantasirik
  Stefan Boberg, 10 november 2015

  För alla som tycker om mystiska sagor. En bok man snabbt hittar in i och ogärna lägger ifrån sig innan den är slut.

 5. Vuxensaga
  chanel007, 23 februari 2015

  Om man tycker om sagor ska man läsa denna bok. Berättelsen om två ungdomars relation är rörande och fint beskriven. Men storyn är ganska skruvad och fantasin har inga gränser. Men som en saga - njut.

 6. Litterär magi!
  Marie-Louise Rydberg, 19 februari 2015

  Redan från sidan ett infinner sig en magisk stämning som sedan följer hela denna underbara och lite surrealistiska berättelse som utspelar sig i Barcelonas väl beskrivna miljöer under 1980-talet.
  Här ryms både kärlek, dramatik och mystik!

 7. Äntligen en ny bok av Carlos Ruiz Zafon,
  Monica Rutgersson, 19 januari 2015

  lika välskriven som alla hans böcker, inte den bästa, men mycket läsvärd. .Det finns inte många författare som kan trollbinda en så. Han beskriver allt så mjukt o fint, så ibland är jag där...

 8. Marina
  Matello, 22 augusti 2014

  Detta är en annorlunda bok som man kommer ihåg. Den är spännande och nästan litet obehaglig med trevliga skildringar av Barcelona.

 9. Tråkig bok.
  Ingermaria, 18 augusti 2014

  Absolut inte den typ av bok jag tycker om. Det är troligen jag som har fel sorts fantasi. Alldeles för mycket konstigheter för mig.

 10. Fantasifullt och härligt otäckt!
  Boel Persson, 31 juli 2014

  Boken eggar och man vet aldrig vad som står runt nästa hörna. En bladvändare som varmt rekommederas! Perfekt strand och semester lektyr.

 11. Helt fantastisk skildring av Barcelona
  erika Söderqvist, 30 juli 2014

  Vilken fin vänskapsskildring och inblick i Barcelonas gamla stad. Vilken story som ger en kalla kårar efter ryggraden Detta är Nog Zafon som bäst.

 12. Uppslukande
  Christina K, 10 juli 2014

  Jag läser på tåget in till jobb och på hemresan. Jag ville inte nå mina destinationer.
  Spännande och uppslukande. Ger mersmak.

 13. Jag har läst flera böcker av Zafon
  Tomas Goldbach, 8 juli 2014

  En i min smak helt lysande författare. Har tidigare läst Vindens skugga och Himlens fånge och läser just nu Marina. Har svårt att släppa denna lite tunnare pocket.

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Carlos Ruiz Zafón