Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
494
Utgivningsdatum
2014-09-15
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Britt Borglund, Tore Borglund
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
178 x 109 x 30 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce
ISBN
9789174294132
Alfabethuset (pocket)

Alfabethuset

(149 röster)  |  Läs 13 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-09-15
56
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alfabethuset Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Två engelska piloter skjuts ner och hamnar bakom fiendens linjer under andra världskriget. Om de tas tillfånga kommer de att avrättas som spioner. Så de tar sig ombord på ett tåg reserverat för sårade SS-män på väg hem från östfronten, för att kunna fly senare. I stället hamnar de i Alfabethuset, ett sinnessjukhus långt bort från fronten, där de är tvungna att byta identitet för att inte bli avslöjade. Men är piloterna James och Bryan de enda som spelar? Och hur länge kan man simulera sinnessjukdom utan att bli galen på riktigt? Alfabethuset utspelar sig på två tidsplan, i fyrtiotalets Nazityskland och i sjuttiotalets England och Västtyskland. Det är en psykologisk thriller i samma nervpirrande stil som Jussi Adler-Olsens internationellt framgångsrika romaner om kriminalinspektör Mørck och Avdelning Q.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Alfabethuset
 2. +
 3. Den gränslöse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den gränslöse av Jussi Adler-Olsen (pocket).

Köp båda 2 för 135 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Alfabethuset. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Alfabetshuset
  Monica Elisabet Wiblom, 28 augusti 2018

  .
  Jag kunde ana han sätt att lägga upp intrigerna...¿...

  Annars så föredrar jag böckerna med Carl Mörck, Assad o Rose (avd.Q)

 2. Inte alls vad jag förväntade mig
  Eura 2011, 30 mars 2016

  Inte alls vad jag förväntade mig. I och för sej spännande hur det skulle gå för de inblandade personerna. Gillar avd Q bättre

 3. Orkar inte
  Larra, 24 februari 2016

  Igenom boken, har läst halva ungefär, men inget händer ju... Det är ett kul upplägg och börjar bra, men som salt den tappar fart rejält och livet är för kort för att man ska läsa dåliga böcker.

 4. Bra men avd. Q toppar.
  Janet Jönsson, 23 februari 2015

  Jag ville läsa Jussi Adler-Olsens första roman, då jag läst alla andra böcker av honom.
  Den var bra men inte lika bra som böckerna om avd.Q. De är verkligen mina favoriterböcker.

 5. Bra
  Marianne , 20 februari 2015

  En mycket bra, spännande och och intressant bok enligt min "gubbe" som har suttit med den så fort han haft en ledig stund.

 6. Dålig översättning
  Agneta , 10 februari 2015

  Jag ville läsa Jussi Adler-Olsens första roman, då jag läst alla andra böcker av honom.
  Det blev en stor besvikelse. Boken måste vara mycket dåligt översatt. Vissa meningar får man läsa om och om igen, de hänger inte ihop. Det gör att man inte får något flyt i läsandet och man retar upp sig istället.
  De böcker han har skrivit om Avdelning Q har varit böcker som man slukar och absolut rekommenderar vidare vilket jag inte gör med denna bok.

 7. Rörig,konstig och osannolik
  motorhead (Stockholm), 15 januari 2015

  Eftersom jag läst hans senare böcker om avdelning Q och som jag tycker är oerhört bra, så blev jag mycket besviken över den här boken. Rörig historia och var flera gånger på väg att ge upp. Det känns som om Jussi Adler-Olsen hade en bra ide men tröttnade själv på storyn och någon annan skrev ihop andra halvan.

 8. Originell, men emellanåt lite långtråkig
  Dr. Rick (Stockholm), 3 december 2014

  Författarens debut är en helt klart läsvärd bok och temat högst aktuellt. Själva nerven och dramatiken i boken försvinner dock emellanåt och på sina ställen är det lite rörigt. I slutet tar sig berättelsen och lyfter ett steg.

 9. Otroligt spännande och bra med de olika tidsepoker
  Eivor Gustafsson, 26 november 2014

  Den är fruktansvärt spännande, nästan lite kuslig att läsa i en del avsnitt och hur kan man spela psyk sjuk utan att vara det och dessutom klara det under så lång tid. Det måste finnas insikt i hur psyk vården fungerar och det har ju författaren. Mycket bra bok.

 10. En överraskning
  Ninni, 14 november 2014

  En för mig känd författare tar sig an ett helt nytt område.
  Den första delen som handlar om 2:a världskriget gav mig en helt ny insyn i hemskheter som förekom då och att kunna knyta ihop det på ett trovärdigt sätt med Europa 30-40 år senare är imponerande.

 11. Tråkig
  Wallanderälskare, 28 oktober 2014

  Jag vet inte om boken är bra, efter dryga 120 sidor gav jag upp, något tråkigare får man leta efter.

 12. Något besviken
  Per Olof Hallqvist, 22 oktober 2014

  Det märks att det är ett förstlingsverk. Intrigen är bra i sig men handlingen släpar sig fram med allt för långa och bitvis tradiga miljöbeskrivningar. Författaren lärde sig senare hantverket och skriver beundransvärt skickliga kriminalromaner.

 13. Intresseväckande förstlingsverk , ojämnt
  molkosaki, 20 oktober 2014

  Denna bok med det begåvade uppslaget att beskriva från insidan , fångenskap i psykiskt sjukroll - är så bra i vissa stycken , att man vill förlåta att berättelsen utanför den mycket suggestiva kärnberättelsen , känns ganska tafatt. Märkligt - en bok som i grundberättelsen förtjänar fyra,snudd på fem stjärnor - och så i andra delar ligger på medioker två-stjärnenivå . Kanske upplever man den plattheten mer , just på grund av den klaustrofobiska suggestionens kraftfullhet i ursprungstemat ? Läs hela recensionen

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Jussi Adler-Olsen