Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2015-03-16
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
200 x 110 x 20 mm
Vikt
220 g
SAB
Hc
ISBN
9789174294453
Sagas bok : en trovärdig historia (pocket)

Sagas bok : en trovärdig historia

(12 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2015-03-16
51
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En underbar modern saga

Den upprivande dagen är den 27 september 1971, i berättelsen kallad Bodelningsdagen. Det är då processen sätts igång, den som för Sagas del kommer att resultera i en invärtes och utvärtes forskningsresa, som längs snåriga stigar och rostiga stickspår småningom ska leda till mycket som aldrig varit väntat.

Hennes avlidna mammas fattiga bohag ska den här dagen mätas och vägas och fördelas mellan sju. Saga är den sjunde. Hon är sladdungen, den udda, en främmande fågel som antingen hör till - eller som inte har något där att göra! Innan hon var fjorton fyllda hade hon av outredd anledning blivit flyttad från sin torftiga hemmiljö för att hamna i en överklassfamilj på Östermalm. Där fick hon sin fostran och där kom hon att stanna. Numera är Saga Modig 38 år och framgångsrik journalist på ett veckomagasin. Hennes specialområden är mode och design.

Medan delningen i köket har sina turer tar Saga sin tillflykt till kammaren bakom, och det är där som hon plötsligt i en blixtsnabb vision kommer att möta sina egna åldrar. I en gammal avlång spegel i falsk mahognyram och med brunfläckat glas ser hon sig själv som den hon har blivit. Hon ser också den lilla undrande flickungen som hon en gång var, och slutligen, med ömkan, tar hon till hjärtat sitt redan låsta, förskrämda tonårsjag. De tre ögonparen är fyllda av frågor. Gåtorna är många. I familjen Tyst talar man helst om väder och vind, det övriga sopar man som fluglik under mattan.
Sagas bok är en vindlande resa. Spännande, rå, lyrisk och tankeväckande. Dess mål är att finna försoning i gåtornas svar.

"Starkt om klass och kön." Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sagas bok : en trovärdig historia
  2. +
  3. Riktiga Elsie

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Elsie Johansson (pocket).

Köp båda 2 för 105 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sagas bok : en trovärdig historia. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Intressant relationsroman
    Ingrid Nettervik, 1 december 2015

    Det är alltid roligt att läsa Elsie Johansson, inte minst för att hennes språk är så vackert. Så också i den här romanen som gestaltar intressant relationsproblem i en familj, där yngsta barnet har satts på undantag men ändå är den som klarat sig bäst i livet. Ett och annat inslag är mindre trovärdigt, men det känns ändå bra att förhållandet mellan syskonen förbättras.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Sagas bok : en trovärdig historia