Södra vägen till Saltön (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Göteborgsromanerna (del 3)
Antal sidor
404
Utgivningsdatum
2015-05-11
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Molinder, Désirée (form)
Dimensioner
175 x 110 x 25 mm
Vikt
223 g
SAB
Hc
ISBN
9789174294620
Södra vägen till Saltön (pocket)

Södra vägen till Saltön

(55 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-05-11
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Levnadsglade Holger med hatten och hans stränge bror Åke har en tobaksaffär i Göteborg. På Saltön i Bohuslän har Blomgren också en tobaksaffär, fast de känner inte varandra - inte än. Men plötsligt ärver Holgers käresta Dolores, som lever på att ta bort oönskade tatueringar, ett hus just på Saltön. Samtidigt lämnar Göteborgs rikaste man Roger Holkfjell sin hemstad. Av en slump landstiger han på Saltön, där han köper bortgångne MacFies stuga vid havet för att börja ett nytt liv. Han har helt tappat intresset för sin exfru Samantha och deras väntade barn och samtalar hellre med MacFies egensinniga katt President Clinton. Han spanar också in en äldre dam i hopp om att sådana är mindre besvärliga och billigare i drift. Badgästerna tycks tro att Saltön bara existerar mellan midsommar och skolstart. Men ön är inte bara sol och sommar. Inte ens den fantastiska bron från fastlandet hjälpte till att förlänga säsongen, vilket öborna hade hoppats. Båtbyggeriet och fisket går allt sämre. Efter ett krismöte bildar krögaren Kabben och några andra eldsjälar kampanjföreningen "Peppra Saltön" för att få besökare året runt. Baddräktsdesignern Philip satsar mest, med ett spa, som visserligen blir utskrattat men som så småningom drar turister. I det eleganta glashusets reception jobbar ärkefienderna och de forna rivalerna om Blomgren, Johanna och Emily. En av de första gästerna på "Saltöns Sköna Spa" är prostänkan Karin Hurtig som börjat drömma om sin ungdomskärlek, den göteborgske italienaren Sandro. I Södra vägen till Saltön förenar Viveca Lärn det bästa av två världar när hon låter det färgstarka gänget från Göteborgsromanerna invadera Saltöns röda klippor. Snacka stjärnsmäll!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Södra vägen till Saltön
 2. +
 3. Halta Hönans hotell

De som köpt den här boken har ofta också köpt Halta Hönans hotell av Viveca Lärn (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Södra vägen till Saltön. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kärt återseende
  Carin Grönlund (Nymö), 25 september 2015

  Kanske inte den bästa av Viveka Lärns böcker men speciell därför att den väver samman två av hennes världar. Människorna på Saltön och från området öster om Heden är inte alltid sympatiska men alltid väldigt mänskliga, och efter att ha läst några böcker tycker man att han känner dem och är genuit intresserad av vad som ska hända dem, detta tack vare Lärns träffsäkra personteckning,

 2. Glatt återseende
  Marve, 22 augusti 2015

  Det är något speciellt med Lärns böcker. Har man läst böckerna om Saltön och Öster om Heden så känner man ju alla personligheter. Då är det fint att få se hur de har de och att de möts. Man vill kanske inte umgås med dem jämt men det är kul lite då och då. Även om man missat något bok i tidigare serier så går det bra. Men ju mer man läst desto större behållning.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Viveca Lärn