Hemåt över isen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2015-08-11
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
161 g
SAB
Hc
ISBN
9789174294804
Hemåt över isen (pocket)

Hemåt över isen

(17 röster)
Pocket, Svenska, 2015-08-11
54
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Jag ser en succé ... Tack för att jag fick läsa!" Linda Skugge, Göteborgs-Posten

Gunilla Linn Persson återvänder till den skärgård hon kan så väl och som hon skildrat förr, exempelvis i den älskade teveserien Skärgårsdoktorn. Nu befinner vi oss på Hustrun - en ö vid själva människogränsen i Stockholms skärgård. Så ljuvligt vacker med strändernas ridåer av alar och sången av näktergalar och stigar en gång trampade av bara fötter och kritter.
Vintern 1914 ger sig sju ungdomar ut på isen efter en dans på grannön Tasslan. Vägen hem är rösad med enbuskar. Werner och hans Kyra, Fem frön till och Mandis och de andra möter en storm som saknar motstycke i mannaminne. Deras kamp för att ta sig hem över isen kommer att prägla livet på Hustrun i nästan hundra år.
Det bråkas om allt, om bryggor, om servitut, om djur, om månen. Om skulden. I denna värld av trätor lever Ellinor Ingman, en kvinna på andra sidan de femtio, som kör Algots Sjötaxi och ensam sköter sina sysslor och inte minst sin far Algot.
När berättelsen börjar flyger Herrman Engström hem från Labrador i Kanada. Han är fågelmålare. Uppväxt på Hustrun ska han nu göra mästarprovet: skildra ådan, ejderhonan. Ellinor brakar rätt in i bryggan när hon ser honom. Herrman!

Romanen är en skildring av skärgården förr och nu, av kärlek och hat i havsbandet. En berättelse som fascinerar, roar och på allvar griper tag i hjärtat. De historiska och de nutida berättelserna kompletterar varandra och till slut möts de båda bågarna och cirkeln sluts över hundra år.

"Jag ser en succé i paritet med Kristina Sandbergs Augustbelönade trilogi. Jag känner för att skriva ett pappersbrev till Persson: I Livstecken skriver du om att hitta ett slags stege till himlen, jag tycker att du har hittat den här. Tack för att jag fick läsa!" Linda Skugge, Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hemåt över isen
  2. +
  3. Belgravia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Belgravia av Julian Fellowes (pocket).

Köp båda 2 för 109 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Hemåt över isen