En förlorad värld (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
ALBERT BONNIERS KLASSIKER
Antal sidor
480
Utgivningsdatum
2016-01-25
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Hans-Jacob Nilsson
Originaltitel
Brideshead Revisited
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
262 g
SAB
Hce
ISBN
9789174295016

En förlorad värld

(8 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-01-25
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Jag kände Sebastian till utseendet långt innan jag träffade honom. Det var oundvikligt, för redan från den första veckan var han den mest ryktbare studenten i sin årskull på grund av sin skönhet, som var anslående, och på grund av sina excentriska infall, för vilka det inte verkade finnas några gränser.

Berättelsen om Oxfordstudenten Charles Ryders möte med den dekadenta Sebastian Flyte och dennes magnifika familjehem Brideshead i 1920-talets England har fascinerat generationer av läsare. Inte bara för sin skildring av en värld där plikt och lust, andlig tro och världslig lycka ständigt hamnar i konflikt med varandra, utan lika mycket för sin mångtydiga skildring av manlig vänskap. 2015 är det 70 år sedan Evelyn Waughs klassiker utkom. Det firas med en nyöversättning. Romanen är en tillbakablick där Charles minns de bitterljuva åren på Brideshead med den förmögna, men djupt troende familjen Flyte. Han bländas av det förnäma överklasslivet där konst, kultur och extravaganser tillhör vardagen. Men han blir också medveten om de slitningar inom familjen som hotar att förgöra hans älskade vän. En förlorad värld, som också blev tv-serie under 80-talet med Anthony Andrews och Jeremy Irons i huvudrollerna, är en fascinerande skildring av den priviligierade överklassen i mellankrigstidens England.

Efterord av Johanna Koljonen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En förlorad värld
 2. +
 3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En förlorad värld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så dj... bra.
  Bokmalen (Stockholm), 27 februari 2019

  En av mina favoritböcker, har läst den ett antal ggr, glömde mitt gamla ex. på ett hotellrum men ville inte vara utan, så det fick bli en ny. Finns ngr böcker som följer med mig, Röde orm, liftarens guide osv.
  Det här är en av dom.

 2. Begriper inte...
  Elyong, 20 juni 2018

  ... att denna översättning passerat; stolpig och dessutom med flera direkta felaktigheter. Läs engelska originalet (som får fem stjärnor) istället. Enda ljuspunkten i denna utgåva är efterordet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Evelyn Waugh