Tomma luften (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Andra Shetlandskvartetten (del 2)
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2016-10-11
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Jan Järnebrand
Originaltitel
Thin air
Medarbetare
form, Jojo (form)
Dimensioner
185 x 115 x 20 mm
Vikt
209 g
SAB
Hce
ISBN
9789174295474

Tomma luften

(83 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-10-11
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är midsommar på Shetlandsöarna, en tid av ljusa nätter och gäckande dimma. Polly, Caroline och Eleanor är vänner sedan universitetstiden och har tillsammans med sina partners lämnat Londons larm och stress för en långhelg på Unst, Shetlands nordligaste ö. De är där för att enligt den shetländska traditionen fira Carolines giftermål med öbon Lowrie. Sent på kvällen efter bröllopsfesten försvinner plötsligt Eleanor. Dagen därpå upptäcker Polly ett mejl från henne, som ser ut som ett självmordsbrev. Men det är något som inte stämmer med brevet, och när Eleanors kropp hittas nära den dramatiska klippkanten tätnar mysteriet.

Kriminalarna Jimmy Perez och Willow Reeves får uppdraget att resa till Unst för att utreda fallet. Innan Eleanor försvann påstod hon att hon sett spöket efter en liten flicka som drunknat på ön på tjugotalet. Enligt Eleanors vänner hade hennes intresse för spöket på Unst verkat närmast som en besatthet - höll hon kanske på att förlora förståndet? Jimmy och Willow får dock snabbt känslan av att Eleanors död är mer komplicerad än så.

Finns det en hemlighet bakom myten om spökflickan? En hemlighet så chockerande att någon flera decennier senare skulle kunna drivas till mord för att förhindra att sanningen kom ut?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tomma luften
 2. +
 3. Mörk jord

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mörk jord av Ann Cleeves (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tomma luften. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven men...
  Ante, 4 maj 2017

  Jag tycker verkligen om Ann Cleeves miljöskildringar i deckarna från Shetlandsöarna och blir oerhört sugen på att åka dit. Tycker också om persongalleriet i böckerna med den komplicerade och empatiske Jimmy Perez i spetsen. Denna gång tycker jag dock att intrigen känns lite konstruerad och inte helt trovärdig. Men boken är absolut några timmars bra verklighetsflykt.

 2. Ann Cleeves
  alexandra etholén (Hjärsås), 14 februari 2017

  Som vanligt fångar Ann Cleeves böcker mig från första sidan. Så även denna bok. Hennes språk är som vanligt en del i det som låter mig fängslas sammanvävt med hennes spännande berättelse.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ann Cleeves