En herrgårdssägen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Albert Bonniers klassiker
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2017-01-25
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Bonnier Pocket
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
85 g
SAB
Hc
ISBN
9789174296150
En herrgårdssägen (pocket)

En herrgårdssägen

(13 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2017-01-25
69
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 12 format & utgåvor
"Ja, det är rätt, ropade Ingrid, bli tokig på nytt, du! Det är just karlaktigt att bli tokig för att slippa litet ångest."
En herrgårdssägen är berättelsen om herrgårdspojken och studenten Gunnar Hede, som förlorar sitt förstånd, men förs tillbaka till verkligheten genom den unga Ingrid. Hon får en svår uppgift när hon ska läka Gunnars sinnessjukdom med sin passionerade, trosvissa och offerberedda kärlek. I En herrgårdssägen (1899) alstras en stor spänning i kampen mellan det onda och det goda. Selma Lagerlöf ger sitt yppersta, och som den psykolog hon är visar hon en suggestiv insikt i sinnessjukdomens väsen. Det gör berättelsen till ett av Selma Lagerlöfs allra mest helgjutna och dramatiska verk. Förord av Lars Andersson.
Detalj ur Ros och lilja, mönster för textil av Gocken Jobs (1914-1995).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En herrgårdssägen
 2. +
 3. Gösta Berlings saga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gösta Berlings saga av Selma Lagerlöf (pocket).

Köp båda 2 för 144 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av En herrgårdssägen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kärlekens makt

  En underfundig historia om ensamhet, om kärlek och hur mänsklig tilltro och lojalitet kan vinna över de starka krafter som ångest och misstro skapar och vända det till något gott. Selma Lagerlöf är en storartad själens skildrare.

 2. En drömsk tillvaro
  -, 17 februari 2021

  Denna bok är en vacker drömyra bland fiolspel och grav,läderlappar och sorg. Detta är Selma Lagerlöf är hon är som bäst. Ett verk som tål att läsas flera gånger.

 3. En herrgårdssägen
  Anders Holmberg, 20 oktober 2020

  Vilken urladdning!!!!!! Från första till sista raden!!!!! 1. Att kunna berätta en historia, fantasi och kunskap OCH hantverket att gå ut hårt och öka. 2. Vad är gott vad är ont? Varje människa kan innehålla bägge? Herr Arne offer och förövare? sir Archie helt samvetslös? Vad tar fram det sämsta hos människan, Pengar o krig? Kvinnor barn gamla och funktionsnedsätta mer immuna mot korruption? Folklivsskildring, naturmålning, mystik, religion vs sekulärt ja listan är oändlig på vad man kan hitta... Läs hela recensionen

 4. Skildrar det mänskliga
  Birgit Hansen, 12 juli 2017

  Enbart genom förståelse och att ta väl om varandra ger vi medmänniskan frihet att växa och utvecklad. Selma Lagerlöf har en unik känsla för detta.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Selma Lagerlöf